Dit staat er allemaal op het spel in de laatste speelronde

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen dook Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Dat doen we uiteraard ook voor de laatste speelronde. De meeste beslissingen zijn al gevallen. Interessant is vooral welke twee clubs de laatste tickets voor de Europese play-offs grijpen en wie zich kroont tot topscorer.

Dit staat er allemaal op het spel in de laatste speelronde

AZ - PEC ZWOLLE

Aftrap zondag, 14.30 uur
Scheidsrechter: Allard Lindhout
Laatste 5 duels AZ: 9 punten
Laatste 5 duels PEC Zwolle: 4 punten

BELANGEN

• Door de nederlaag tegen Ajax van vorige week finisht AZ sowieso als derde, waardoor de Alkmaarders instromen in de tweede voorronde van het Europa League-toernooi. PEC Zwolle bezet de achtste plaats en als de ploeg daar na het duel met AZ nog steeds staat, mag het zich opmaken voor de play-offs om een ticket voor de kwalificatieronde van de Europa League.

FEITEN

• Voor de zeventiende keer treedt AZ voor eigen publiek aan tegen PEC Zwolle in het kader van de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen negen keer en drie keer triomfeerden De Blauwvingers. Vier edities eindigden zonder winnaar.

Met achttien doelpunten bekleedt Alireza Jahanbakhsh de eerste plaats in het topscorersklassement. De smaakmaker van AZ verdedigt een voorsprong van slechts één goal op Bjørn Johnsen (ADO Den Haag) en Hirving Lozano (PSV). Ook Wout Weghorst (AZ), Steven Berghuis (Feyenoord) en Fran Sol (Willem II) zijn met zestien treffers nog in de race.

Dit zijn de zes overgebleven kandidaten voor de troon van Jørgensen.

• PEC Zwolle leed sinds de jaarwisseling al tien nederlagen in Eredivisie-verband. Dat is samen met Sparta Rotterdam het hoogste aantal.

AZ verloor tijdens de 33ste speelronde bij Ajax.

• AZ maakte deze competitie 66 treffers, net zoveel als in het seizoen van het kampioenschap (2008/09). In de laatste tien jaar fabriceerden de Alkmaarders alleen in 2015/16 méér goals: zeventig.

• PEC Zwolle verloor zijn laatste zeven uitwedstrijden in de Eredivisie, de langste reeks sinds 2002/03. Destijds leed de club uit Overijssel zelfs acht achtereenvolgende nederlagen buitenshuis.

• Als PEC Zwolle van AZ verliest, dan heeft het dit kalenderjaar al net zoveel Eredivisie-verliesbeurten geïncasseerd als in heel 2017: 11.

PEC Zwolle ging afgelopen zondag voor eigen publiek onderuit tegen Willem II.

• AZ kreeg in de laatste drie Eredivisie-thuiswedstrijden acht treffers om de oren, net zoveel als in de negen Eredivisie-thuisduels daarvoor.

De laatste vijf Eredivisie-edities van AZ - PEC Zwolle:

Seizoen Uitslag
2012/13 4-0
2013/14 2-1
2014/15 1-0
2015/16 5-1
2016/17 1-1

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

EXCELSIOR - AJAX

Aftrap zondag, 14.30 uur
Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Laatste 5 duels Excelsior: 5 punten
Laatste 5 duels Ajax: 12 punten

BELANGEN

• Na 33 speelrondes voert Excelsior het rechterrijtje aan. De Kralingers zijn niet meer in de race voor deelname aan de Europese play-offs. Ajax stelde vorige week ten koste van AZ de tweede plaats veilig.

FEITEN

Excelsior slaagde er in de Eredivisie-historie eenmaal in om Ajax in eigen huis te verslaan, in 2007 werd het 2-1. De Kralingers sleepten ook nog vijf keer een remise uit het vuur, maar zagen veertien keer de Amsterdammers de volle buit veroveren.

Excelsior sprokkelde veertien punten bijeen in zestien thuiswedstrijden. Geen club veroverde minder punten voor eigen publiek. Wel kan Excelsior nog VVV-Venlo (vijftien punten in eigen huis en dit seizoen niet meer in actie in Venlo) passeren.

Voor de vierde keer op rij eindigt Ajax als tweede in de Eredivisie. Dat gebeurde eerder al tussen 1985/86 en 1988/89.

Zowel thuis als uit hield Excelsior in het kader van de Eredivisie nog niet de nul tegen Ajax. Zondag onderneemt de club uit Rotterdam een 42ste poging.

Wat blijft er nog over van de huidige Ajax-selectie?

• Voor Mitchell van der Gaag betekent het duel met Ajax zijn afscheid als Excelsior-trainer. Met een winstpercentage van 30 is hij na Rob Jacobs (32) de op een na succesvolste oefenmeester van de Kralingers op het hoogste niveau.

Ajax zette slechts één van zijn laatste vier duels tijdens de laatste speelronde in winst om. Met name het 1-1 gelijkspel bij De Graafschap in 2016 deed pijn; het betekende dat PSV de landstitel veroverde.

Onder Erik ten Hag trof slechts één invaller van Ajax doel. Met Marcel Keizer aan het roer scoorden nog zeven invallers, waarmee de in december ontslagen coach op dit gebied nog steeds de succesvolste oefenmeester is in dit Eredivisie-seizoen.

De laatste vijf Eredivisie-edities van Excelsior - Ajax:

Seizoen Uitslag
2010/11 2-2
2011/12 1-4
2014/15 0-2
2015/16 0-2
2016/17 1-1

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

SC HEERENVEEN - FEYENOORD

Aftrap zondag, 14.30 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie
Laatste 5 duels SC Heerenveen: 10 punten
Laatste 5 duels Feyenoord: 15 punten

BELANGEN

• Samen met PEC Zwolle en ADO Den Haag strijdt SC Heerenveen om de laatste twee tickets die nog moeten worden uitgedeeld voor de Europese play-offs. De Friezen hebben 46 punten, twee meer dan de concurrenten. Bekerwinnaar Feyenoord wordt hoe dan ook vierde.

FEITEN

• SC Heerenveen - Feyenoord is toe aan de 26ste Eredivisie-editie. Met tien thuiszeges, vijf remises en tien overwinningen voor de bezoekers is de balans keurig in evenwicht.

Play-offs: kanshebbers gaan loodzware wedstrijden tegemoet

SC Heerenveen produceerde slechts negentien treffers in Eredivisie-thuiswedstrijden. Alleen Excelsior presteert vooralsnog slechter in dit opzicht (vijftien goals voor eigen publiek).

• Feyenoord trof in zijn laatste zes Eredivisie-duels minimaal drie keer doel, de beste reeks van de Rotterdammers op dit vlak sinds 1983. De laatste keer dat dit niet lukte was op 11 maart tegen AZ (2-1 winst).

SC Heerenveen verloor zondag kansloos bij NAC Breda.

• Wint SC Heerenveen niet, dan evenaren de Friezen het negatieve clubrecord wat thuiszeges betreft. Dat staat op zes en werd eerder gevestigd in de seizoenen 1993/94, 2000/01 en 2015/16.

• SC Heerenveen-spits Henk Veerman maakte in zijn loopbaan vier Eredivisie-doelpunten tegen Feyenoord, waarmee de Rotterdammers zijn favoriete opponent zijn.

Feyenoord zette vorige week voor eigen publiek stadgenoot Sparta Rotterdam opzij.

• In zijn laatste vijf Eredivisie-duels had Steven Berghuis telkens een rechtstreeks aandeel in minimaal één doelpunt door zelf te scoren of de assist te leveren. Nog nooit kreeg de Feyenoord-aanvaller dit zes achtereenvolgende competitiewedstrijden voor elkaar.

Sinds de jaarwisseling realiseerde Feyenoord nog niet één clean sheet in Eredivisie-uitwedstrijden, hoewel de club er liefst acht afwerkte.

De laatste vijf Eredivisie-edities van SC Heerenveen - Feyenoord:

Seizoen Uitslag
2012/13 2-0
2013/14 1-2
2014/15 3-1
2015/16 2-5
2016/17 1-2

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV - FC GRONINGEN

Aftrap zondag, 14.30 uur
Scheidsrechter: Ed Janssen
Laatste 5 duels PSV: 11 punten
Laatste 5 duels FC Groningen: 8 punten

BELANGEN

Voor beide clubs staat er niets meer op het spel. PSV pakte drie weken geleden al de landstitel, FC Groningen eindigt hooguit nog als tiende. Na 33 speelrondes nemen de noorderlingen de twaalfde plaats in.

FEITEN

• PSV fungeert voor de 39ste keer als gastheer van FC Groningen in een Eredivisie-wedstrijd. Slechts eenmaal zorgden de noorderlingen voor een stunt door te zegevieren, in het seizoen 2013/14. PSV noteerde 29 zeges en acht confrontaties eindigden onbeslist.

PSV kreeg dit Eredivisie-seizoen al 39 treffers om de oren. Dat is het hoogste aantal voor een landskampioen sinds Ajax in 1984/85 (46 tegengoals).

Afgelopen week tegen Excelsior maakte Tom van Weert zijn veertigste en 41ste Eredivisie-goal sinds zijn debuut op 9 augustus 2014. In die periode lieten slechts drie spelers méér treffers aantekenen: Luuk de Jong, Wout Weghorst en Hakim Ziyech.

Afgelopen weekeinde speelde PSV spectaculair gelijk tegen ADO Den Haag.

In zijn eerste twee duels na het veiligstellen van de landstitel speelde PSV gelijk. De laatste ploeg die na het veroveren van het kampioenschap nog in hetzelfde seizoen tweemaal achtereen niet tot winst kwam, was Ajax in 1993/94. Nog nooit gebeurde zoiets drie keer.

FC Groningen boekte dit Eredivisie-seizoen slechts één overwinning buitenshuis, tegen ADO Den Haag. De laatste keer dat de noorderlingen zó slecht scoorden op dit vlak was in 2002/03 (toen ook één uitzege).

Met zijn negentien jaar en 324 dagen kan Ritsu Doan Luis Suárez onttronen als jongste buitenlandse speler met minimaal tien Eredivisie-goals in één seizoen namens FC Groningen. Suárez was de twintig jaar al gepasseerd toen hij tijdens het seizoen 2006/07 de dubbele cijfers haalde.

Als PSV zegeviert, finisht de ploeg op 49 punten in zeventien Eredivisie-thuisduels. Eerder kregen de Eindhovenaren dat alleen in 1986/87 voor elkaar, omgerekend volgens het systeem van drie punten voor een overwinning.

De laatste vijf Eredivisie-edities van PSV - FC Groningen:

Seizoen Uitslag
2012/13 5-2
2013/14 2-3
2014/15 2-1
2015/16 2-0
2016/17 0-0

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

RODA JC KERKRADE - ADO DEN HAAG

Aftrap zondag, 14.30 uur
Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Laatste 5 duels Roda JC Kerkrade: 10 punten
Laatste 5 duels ADO Den Haag: 5 punten

BELANGEN

Roda JC Kerkrade moet zich opmaken voor de play-offs om lijfsbehoud. Qua punten kunnen de Limburgers nummer vijftien NAC Breda nog achterhalen, maar wat doelsaldo betreft (40-56 om 40-66) is die kans wel heel klein. ADO Den Haag staat negende en moet nog één plekje stijgen om deel te mogen nemen aan de Europese play-offs.

FEITEN

• ADO Den Haag zette slechts twee van zijn vorige 26 Eredivisie-uitduels met Roda JC Kerkrade in winst om. Zestien keer triomfeerden de Limburgers en acht ontmoetingen leverden geen winnaar op.

• Op een alternatieve stand sinds 1 maart bezet Roda JC Kerkrade de zesde plaats. Alleen Feyenoord, Ajax, PSV, AZ en SC Heerenveen veroverden meer punten in die periode.

• Bjørn Johnsen, die nog altijd in de race is voor de topscorerstitel, mag zich de eerste Noor met minimaal zeventien doelpunten in één Eredivisie-jaargang noemen sinds Hallvar Thoresen in 1985/86 (twintig doelpunten namens PSV).

Negentien van zijn dertig punten behaalde Roda JC Kerkrade na de winterstop, oftewel 63 procent van het totaal. Geen enkele andere club zit zo in de lift als de ploeg van Robert Molenaar.

Tijdens de vorige speelronde haalde Roda JC Kerkrade uit bij VVV-Venlo.

Na speelronde 27 droeg Roda JC Kerkrade nog de rode lantaarn, maar nu staat de ploeg zestiende. Geen van de achttien clubs die deze eeuw de laatste plaats bekleedde na 27 duels eindigde hoger dan zeventiende.

• Van alle teams incasseerde ADO Den Haag het vaakst de openingstreffer: 22 keer. Aan dergelijke duels hield de residentieclub wel nog 22 punten over.

• ADO Den Haag boekte deze Eredivisie-jaargang twaalf overwinningen, het hoogste aantal sinds 2013/14 (ook twaalf). De laatste keer dat de ploeg uit de Hofstad beter presteerde was in 2010/11 (zestien zeges). In dat laatste jaar won ADO uiteindelijk de play-offs om Europees voetbal.

De laatste vijf Eredivisie-edities van Roda JC Kerkrade - ADO Den Haag:

Seizoen Uitslag
2011/12 4-1
2012/13 0-0
2013/14 0-1
2015/16 1-1
2016/17 1-1

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

SPARTA ROTTERDAM - HERACLES ALMELO

Aftrap zondag, 14.30 uur
Scheidsrechter: Christiaan Bax
Laatste 5 duels Sparta Rotterdam: 6 punten
Laatste 5 duels Heracles Almelo: 2 punten

BELANGEN

• Voor beide clubs is er in de reguliere competitie niets meer te winnen of verliezen. Nummer zeventien Sparta Rotterdam werkt toe naar de play-offs om lijfsbehoud. Heracles Almelo bezet de elfde plaats en maakt geen kans meer op een optreden in de Europese play-offs.

FEITEN

• Voor de twaalfde keer is Het Kasteel het decor van een Eredivisie-duel tussen Sparta Rotterdam en Heracles Almelo. De bezoekers kraaiden slechts eenmaal victorie en moesten zeven keer hun meerdere erkennen in de thuisploeg. Drie keer was een remise de uitkomst.

• Frederik Holst maakte afgelopen weekeinde tegen Feyenoord het vijfde eigen doelpunt van Sparta Rotterdam in dit Eredivisie-seizoen. Daarmee gaan De Kasteelheren samen met Excelsior aan kop in dit klassement.

• Voor John Stegeman wordt het zijn laatste wedstrijd als coach van Heracles Almelo voordat hij naar Go Ahead Eagles vertrekt. Sinds Stegemans aantreden in september 2014 veroverden acht clubs meer punten dan de Heraclieden. In zijn 131 Eredivisie-duels namens de Heraclieden vierde hij 47 zeges, meer dan al zijn voorgangers.

• In zijn laatste vijf duels met clubs die op dat moment in het rechterrijtje stonden, veroverde Sparta Rotterdam liefst dertien van de maximale vijftien punten.

Heracles Almelo gaf vorige week tegen FC Utrecht een voorsprong uit handen.

Sparta Rotterdam zette zijn vorige twee Eredivisie-thuiswedstrijden in winst om en kan voor het eerst sinds 2008/09 drie thuisduels achtereen zegevieren op het hoogste niveau.

• Heracles Almelo boekte deze Eredivisie-jaargang slechts één uitzege, de laagste score van de ploeg in dit opzicht sinds 2008/09.

De laatste vijf Eredivisie-edities van Sparta Rotterdam - Heracles Almelo:

Seizoen Uitslag
2006/07 0-0
2007/08 1-1
2008/09 1-0
2009/10 1-1
2016/17 3-1

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC TWENTE - NAC BREDA

Aftrap zondag, 14.30 uur
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf
Laatste 5 duels FC Twente: 4 punten
Laatste 5 duels NAC Breda: 6 punten

BELANGEN

Voor FC Twente viel vorige week het doek. De Tukkers spelen tegen NAC Breda hun laatste wedstrijd op het hoogste niveau voordat ze zich in augustus melden in de Eerste Divisie. De Brabanders zijn alleen in theorie nog niet veilig. De voorsprong van de nummer vijftien op Roda JC Kerkrade bedraagt drie punten, maar NAC heeft een aanzienlijk beter doelsaldo: 40-56 om 40-66.

FEITEN

Voor de veertigste keer staat FC Twente - NAC Breda op het programma in de Eredivisie. Met 23 zeges tegenover vijf nederlagen koesteren de Tukkers een zeer positieve balans. Bij elf ontmoetingen bleef een winnaar uit.

• Een chronisch gebrek aan veerkracht is een van de redenen waarom FC Twente is gedegradeerd. De Tukkers wonnen geen van de laatste 34 Eredivisie-duels waarin ze aankeken tegen een 1-0 achterstand (zeven gelijke spelen en 27 nederlagen).

Angeliño staat dit Eredivisie-seizoen op zes assists. De laatste spelers van NAC Breda die dit voor elkaar kregen waren Alex Schalk en Robbert Schilder (ook zes, in 2011/12).

• FC Twente boekte tot nu toe 499 thuiszeges in de Eredivisie en kan na Ajax (816), PSV (752) en Feyenoord (714) de vierde club worden met minimaal vijfhonderd overwinningen voor eigen publiek.

De nederlaag tegen Vitesse werd FC Twente vorige week fataal.

• Eerder dit seizoen won FC Twente in Breda met 1-2 van NAC. Het was de enige zege die de Tukkers boekten onder leiding van Gertjan Verbeek.

• NAC Breda peurde zeventien punten uit de afgelopen twaalf competitiewedstrijden. Dat is er één meer dan het totaal tijdens de eerste 21 speelrondes.

'De selectie van Twente was vanaf het begin niet Eredivisie-waardig'

Lijdt NAC Breda aan een hekkensluitercomplex? Aan zijn laatste zeven Eredivisie-duels met de rodelantaarndrager van dat moment hielden de Brabanders slechts twee punten over.

De laatste vijf Eredivisie-edities van FC Twente - NAC Breda:

Seizoen Uitslag
2010/11 2-0
2011/12 2-2
2012/13 1-1
2013/14 5-2
2014/15 1-1

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC UTRECHT - VVV-VENLO

Aftrap zondag, 14.30 uur
Scheidsrechter: Martin Pérez
Laatste 5 duels FC Utrecht: 3 punten
Laatste 5 duels VVV-Venlo: 1 punt

BELANGEN

• Zoals bij wel meer wedstrijden tijdens de laatste speelronde staat er niets meer op het spel bij FC Utrecht - VVV-Venlo. Wel hebben beide clubs een goede reden om er vol voor te gaan. De Domstedelingen willen vertrouwen tanken voor de dans om een Europees ticket, terwijl VVV-Venlo er ongetwijfeld op gebrand is om het seizoen waardig af te sluiten na een beroerde serie.

FEITEN

• Veertien keer eerder maakte FC Utrecht - VVV-Venlo deel uit van het programma in de Eredivisie. De Domstedelingen wonnen vijftig procent van de vorige confrontaties. Drie keer hadden de Limburgers succes en vier ontmoetingen bleven zonder winnaar.

• In zijn laatste tien competitieduels had Sander van de Streek een rechtstreeks aandeel in liefst tien treffers van FC Utrecht door zelf zeven keer te scoren en drie keer een assist te leveren.

• VVV-Venlo zegevierde niet in zijn laatste twaalf Eredivisie-wedstrijden (vijf remises en zeven verliesbeurten). De laatste keer dat de Limburgers nog langer moesten wachten op een zege op het hoogste niveau was in 1988: dertien duels achtereen zonder succes.

FC Utrecht eindigt bij een gelijkspel sowieso in de topvijf, hetgeen voor de derde keer op rij zou zijn. Eerder zetten de Domstedelingen alleen tussen 1980 en 1982 zo'n serie neer.

Ismo Vorstermans diende zowel FC Utrecht als VVV-Venlo.
Ismo Vorstermans diende zowel FC Utrecht als VVV-Venlo.

Slechts eenmaal leed FC Utrecht dit Eredivisie-seizoen een nederlaag voor eigen publiek, de 1-7 tegen PSV. De laatste keer dat de Domstedelingen zo sterk presteerden in eigen huis was in 2001/02, toen Frans Adelaar aan het roer stond.

• VVV-Venlo stond deze competitie slechts 439 minuten op voorsprong. Geen club genoot korter van een voordelige marge.

De ploeg van Maurice Steijn trof slechts vijftien keer doel voor rust, het minst van alle clubs. FC Utrecht maakte liefst 28 goals in de eerste helft.

De laatste vijf Eredivisie-edities van FC Utrecht - VVV-Venlo:

Seizoen Uitslag
2007/08 1-4
2009/10 2-2
2010/11 3-2
2011/12 4-2
2012/13 2-1

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

WILLEM II - VITESSE

Aftrap zondag, 14.30 uur
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Laatste 5 duels Willem II: 9 punten
Laatste 5 duels Vitesse: 6 punten

BELANGEN

• Van echte spanning zal geen sprake zijn. Willem II hoeft niet meer angstvallig naar beneden te kijken, want de ploeg is definitief veilig. Opponent Vitesse stelde vorige week deelname aan de Europese play-offs veilig.

FEITEN

Vitesse won liefst twaalf van de vorige 27 Eredivisie-uitwedstrijden bij Willem II. De Tilburgers trokken zes keer aan het langste eind en negen keer voegden beide teams een punt toe aan het totaal na een onderlinge confrontatie.

Na 33 speelrondes was Willem II de op Feyenoord na meest effectieve club van de Eredivisie. De 48 doelpunten ontstonden uit 280 schoten, wat neerkomt op een schotconversie van 17,1 procent. Feyenoord realiseerde 17,6 procent.

• Afgelopen week tegen FC Twente vierde Vitesse-speler Thulani Serero zijn tiende Eredivisie-treffer in z'n loopbaan. De helft daarvan maakte hij met inzetten van buiten het strafschopgebied, zo ook tegen de Tukkers.

• Willem II is met 48 goals bezig aan het meest productieve Eredivisie-seizoen sinds 2002/03 (ook 48 treffers). De laatste keer dat De Tricolores vaker scoorden, was in 2001/02 (54 doelpunten).

Huub Loeffen speelde zowel voor Vitesse als Willem II.
Huub Loeffen speelde zowel voor Vitesse als Willem II.

• Sinds de aanstelling van Reinier Robbemond als interim-trainer - op 8 maart - veroverde Willem II dertien punten. Alleen de clubs die deel uitmaken van de traditionele topdrie pakten meer punten in die periode.

• Dit kalenderjaar heeft Mason Mount een rechtstreeks aandeel in liefst twaalf Eredivisie-treffers van Vitesse gehad (zes goals en zes assists). Alleen Alireza Jahanbakhsh (directe bijdrage aan zeventien treffers) en Steven Berghuis (veertien keer een goal of een assist) presteerden beter in dit opzicht.

Vitesse zegevierde niet in zijn laatste vijf uitwedstrijden (eenmaal een gelijkspel en vier nederlagen). In 2014 zetten de Arnhemmers voor het laatst een slechtere reeks neer op dit vlak met zes uitduels zonder triomf.

De laatste vijf Eredivisie-edities van Willem II - Vitesse:

Seizoen Uitslag
2010/11 1-0
2012/13 0-2
2014/15 1-4
2015/16 1-1
2016/17 1-4

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.