Van Bronckhorst bemoeit zich niet met toekomst Van Persie

Reacties

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst gaat zich niet bemoeien met de toekomst van Robin van Persie. De ervaren aanvaller twijfelt of hij doorgaat na dit seizoen.

Van Bronckhorst bemoeit zich niet met toekomst Van Persie

Na een ietwat moeizame start, waarin Van Persie wedstrijdritme op moest doen, liet de teruggekeerde aanvaller zijn waarde zien bij Feyenoord. Inmiddels staat de 34-jarige op zeven doelpunten in dertien wedstrijden. Het is echter niet zeker of Van Persie doorgaat.

Van Bronckhorst gaat zich niet bemoeien met de keuze van zijn speler. 'Ik ga hem geen duwtje in de goede richting geven. Hij moet zijn gevoel volgen, dat is het advies wat ik aan hem geef', vertelt Van Bronkchorst op de persconferentie voor het competitieduel met SC Heerenveen. Het is een wedstrijd om des keizers baard, aangezien Feyenoord met de bekerwinst van dit seizoen al zeker is van een ticket voor de derde voorronde van de Europa League.

De Rotterdammers mogen overigens wel hopen op meer.

Tegen Heerenveen zal Van Bronckhorst gaan rouleren. In de vorige competitiewedstrijd (tegen Sparta Rotterdam, 3-1 winst) keepte bijvoorbeeld de jonge Justin Bijlow in plaats van Brad Jones. 'Er zal weer een ander team staan dan zondag. Ik weet nog niet hoeveel wisselingen, maar er gaat iets veranderen', belooft de eindverantwoordelijke van de bekerwinnaar.

De kans bestaat dat Bijlow weer op doel staat tegen Heerenveen en dat zou betekenen dat de twintigjarige Rotterdammer de opening én de afsluiting van het Eredivisie-seizoen van Feyenoord meemaakt. Bijlow keepte na blessures van Kenneth Vermeer en Jones in de openingswedstrijd van het seizoen tegen FC Twente (2-1 winst). 'Het is een fantastische jongen. Echt een prof en een groot talent onder de lat', zegt Van Bronckhorst over Bijlow. 'We moeten goed kijken naar zijn ontwikkeling. Ik zie zijn toekomst positief in.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Je krijgt bijna het vermoeden dat Van Persie zijn beslissing al heeft genomen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.