De Gea na heldenrol in rijtje met Van der Sar en Schmeichel geplaatst

Reacties

De overwinning van Manchester United op Tottenham Hotspur (0-1) was voor een groot deel te danken aan David de Gea. De doelman van United keepte een van de beste wedstrijden van zijn leven en werd na afloop bedolven onder de complimenten.

De Gea na heldenrol in rijtje met Van der Sar en Schmeichel geplaatst

United kwam op Wembley kort voor rust op voorsprong via Marcus Rashford en in de tweede helft hield De Gea zijn ploeg hoogstpersoonlijk op de been. De Spanjaard verrichtte liefst elf reddingen, waarvan de meeste met zijn voeten. 'Hij is echt briljant met het voetenwerk', zei analist Gary Neville. 'Hij moet zijn schoenen van deze wedstrijd maar een mooi plekje geven in zijn woning!'

Ook voormalig topspits Robbie Keane was onder de indruk. 'De Gea is waarschijnlijk de beste doelman van de wereld als het gaat om het voetenwerk', zei de Ier. 'Misschien hadden de spelers van Spurs daarom wat vaker iets hoger moeten schieten. Je weet van tevoren al dat hij heel sterk is met zijn voeten. Dan zou ik de wedstrijd ingaan met het idee om wat hoger en harder te schieten. Hij is zo snel en scherp met zijn voeten, dan moet je een andere oplossing zoeken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ole Gunnar Solskjaer heeft zijn eerste zes wedstrijden als manager van United gewonnen en brak daarmee het stokoude clubrecord van de legendarische Matt Busby, die 73 jaar geleden in 1946 zijn eerste vijf wedstrijden in een zege omzette. Solskjaer weet dat hij De Gea dankbaar mag zijn voor dit eervolle record.

'Ik heb het al vaak gezegd: wij hebben de beste doelman van de wereld in huis', stelde Solskjaer. 'Elf reddingen, dan heb je natuurlijk een topprestatie geleverd. Maar er zaten ook twee of drie reddingen bij die echt geweldig waren. Die andere reddingen kon je van David verwachten, daar ging het vooral om concentratie en op de juiste plaats staan.'

Solskjaer heeft er geen moeite mee om De Gea in het rijtje met de allergrootsten te plaatsen. 'We hebben enkele geweldige keepers gehad bij deze club en ik denk dat David het opneemt tegen Edwin van der Sar en Peter Schmeichel voor de titel van beste doelman uit de geschiedenis van de club', aldus Solskjaer. De volgende wedstrijd van United is komende zaterdag thuis tegen Brighton & Hove Albion.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer David de Gea
Meer over David de Gea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.