Bijzondere 'hattrick' Vardy, rampstart Krul

Jamie Vardy heeft een bijzondere hoofdrol opgeëist tijdens de Premier League-wedstrijd tussen Leicester City en Burnley. De spits maakte een eigen doelpunt, maar herstelde dat hoogstpersoonlijk door twee keer te scoren. Hij is de eerste speler van Leicester City die dit presteert.

Leicester City
2 - 2
Burnley
Burnley

Vardy werkte uit een hoekschop de bal al na twaalf minuten in zijn eigen doel. Maar voor rust wist de spits orde op zaken te stellen. Na een goede dieptepass van Youri Tielemans was Vardy op snelheid los van zijn tegenstander: 1-1. Vardy vierde de goal door al zijn frustratie van zich af te schreeuwen en de supporters tot stilte te manen. Voor rust werd zijn goal echter tenietgedaan. Maxwel Cornet, die later geblesseerd uitviel, zette Burnley weer op voorsprong. Maar daarna was het weer de beurt aan de doelpuntenmachine Vardy, die de eindstand op 2-2 bepaalde.

Watford
Watford
1 - 1
Newcastle United

Halverwege de eerste helft kwam Newcastle United, dat tot nu toe nog geen wedstrijd won, op voorsprong via Sean Longstaff: 0-1. Met die stand werd er ook gerust. Met nog ruim een kwartier te spelen kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Ismaïla Sarr hielp zijn ploeg aan de 1-1 op aangeven van Joshua King. Het bleef daar ook bij.

Leeds United
1 - 2
West Ham United

Leeds begon uitstekend aan zijn wedstrijd tegen West Ham United. Na knullig balverlies kwam de bal via Mateusz Klich bij Raphinha, die de bal koel in de linkerhoek schoot. Junior Firpo zorgde er met een eigen goal voor dat de ploeg van Marcelo Bielsa in de tweede helft zijn voorsprong kwijt was: 1-1. Michail Antonio maakte het in de extra tijd nog erger door de bezoekers zelfs van dat ene punt te beroven. De drie punten gingen mee richting Oost-Londen.

Everton
Everton
2 - 0
Norwich City

Hekkensluiter Norwich City ging zaterdag met Tim Krul in de basis op zoek naar zijn eerste punt, maar slaagde daar niet in. Everton nam na een half uur de voorsprong door een doelpunt van Andros Townsend. Ongeveer een kwartier voor tijd verdubbelde Abdoulaye Doucouré de score: 2-0. Door de overwinning staat Everton op de vijfde plaats. Norwich City won nog geen wedstrijd en staat met een doelsaldo van -14 op de laatste plaats.