NEC dankt Cillessen voor punt bij Fortuna Sittard

NEC mag Jasper Cillessen danken voor een punt in Limburg. Het was Fortuna Sittard dat dinsdagavond het meeste recht had op de drie punten, maar het duel eindigde mede door een glansrol van de doelman van de Nijmegenaren in een 1-1 gelijkspel.

Fortuna Sittard
1 - 1
N.E.C.
N.E.C.

Na de knappe overwinning van afgelopen zaterdag tegen PSV ging NEC op bezoek bij Fortuna. De Limburgers kregen op diezelfde dag juist een flinke knauw te verwerken op Het Kasteel, waar Sparta met 4-0 te sterk was.

Van de aannemelijke vormverschillen was vanaf de eerste minuut niet veel te zien. Het was juist de thuisclub die aandrong, maar met Cillessen een sta-in-de-weg op zijn pad kreeg. De doelman van NEC had antwoorden op doelpogingen van Ragnar Oratmangoen, Iñigo Córdoba, Kaj Sierhuis en Alen Halilovic. Daarnaast had ook Deroy Duarte nog een aandeel in de Limburgse schiettent. De middenvelder raakte de lat, waardoor beide ploegen met 0-0 gingen rusten.

Dat Rogier Meijer niet tevreden was met wat NEC de eerste helft had laten zien, bleek uit de wissels die hij doorvoerde. Sontje Hanssen en Yvandro Borges Sanches kwamen in de ploeg voor Brayann Pereira en Tjaronn Chery. De kansen bleven komen voor Fortuna, maar de openingsgoal kwam er voor de bezoekers. Rober González schoot uit het niets raak.

Fortuna moest in de achtervolging en vond via Rodrigo Guth nog maar een keer Cillessen op zijn weg. De gelijkmaker kwam er dan een klein kwartier voor tijd alsnog. Kaj Sierhuis, die zijn zevende treffer van 2024 maakte, wist het Nijmeegse net te raken. Fortuna ging nog voor de drie punten, maar de 1-1 bleef op het scorebord.

Door het gepakte punt loopt NEC één punt in op concurrent Ajax, dat donderdag in actie komt tegen Go Ahead Eagles, een andere gegadigde voor plek vijf. Fortuna houdt door het punt nog zicht op de play-offs voor Europees voetbal. De achterstand op FC Utrecht en Sparta Rotterdam bedraagt respectievelijk één en twee punten. Utrecht komt woensdag nog wel in actie tegen PEC Zwolle.