Fernandes en Ronaldo kunnen pijnlijke nederlaag Man Utd niet voorkomen

Reacties

Manchester United heeft in de thuiswedstrijd tegen Aston Villa voor het eerst dit seizoen verloren in de Premier League. Cristiano Ronaldo kon zaterdagmiddag in het derde competitieduel sinds zijn rentree in Engeland het verschil ook niet maken.

Fernandes en Ronaldo kunnen pijnlijke nederlaag Man Utd niet voorkomen
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Ronaldo werd midweeks bij de League Cup-wedstrijd tegen West Ham United net als Paul Pogba en Bruno Fernandes (die wel inviel) nog gespaard. De keuze voor een B-ploeg leverde toen een kans op voor Donny van de Beek, die met veel van de reserves met 0-1 onderuitging tegen West Ham United. De kater van die nederlaag moest met de meeste sterren in de basis tegen Villa weer worden weggespoeld. Van de Beek zat op de bank en Ronaldo werd ondersteund door Pogba, Fernandes en Mason Greenwood.

Laatstsgenoemde kreeg in de eerste helft misschien wel de beste kans aan United-zijde. Hij stuitte na een goede actie vanaf de linkerflank op Emiliano Martínez, de goalie die zijn doel vaak onder vuur zag worden genomen. United liet in de eerste helft liefst vijftien doelpogingen noteren, maar het lukte niet de ban te breken. Ronaldo was onfortuinlijk in de afwerking en liet onder meer een kans liggen door de bal hard tegen de muur te schieten bij een vrije trap vanaf een ideale plek. Aan de andere kant was Villa wel degelijk regelmatig dreigend. De bezoekers uit Birmingham bezorgden United problemen via aanvallers Danny Ings en Ollie Watkins. Na een misverstand in de United-defensie kon David de Gea in de 22ste minuut nog net voorkomen dat Watkins voor de 0-1 zorgde.

United probeerde de druk vanaf de start van de tweede helft op te voeren, maar slaagde daar mondjesmaat in. Villa bleef sterk verdedigen en was dusdanig gevaarlijk met counters dat Ole Gunnar Solskjaer het lang niet aandurfde om aanvallend te wisselen. De Noor luidde in de 82ste minuut uiteindelijk alsnog het slotoffensief in door Edinson Cavani binnen de lijnen te brengen voor Scott McTominay. Die zet leverde United niets op. Waar de ploeg nog hoopte de bevrijdende treffer te forceren, ging het achterin juist mis. Villa-verdediger Kortney Hause kopte in de 88ste minuut uit een hoekschop hard raak in de korte hoek (0-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uitgelezen kans
Fernandes kreeg een uitgelezen kans om de schade nog te herstellen. Hij mocht in de extra tijd aanleggen voor een strafschop na hands van Hause. De Portugees knalde de bal vanaf elf meter over het doel en kon dus niet voorkomen dat Villa voor het eerst sinds 12 december 2009 won in het Theatre of Dreams.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo stelde United enorm teleur op een dag waarop het kon profiteren van puntenverlies van minstens een van de concurrenten, door de topper die gelijktijdig werd gespeeld op Stamford Bridge. Het lukte Villa knap om Ronaldo in bedwang te houden en voor Solskjaer werd bevestigd dat er ondanks versterkingen als Ronaldo en Raphaël Varane nog voldoende huiswerk is. Het geblesseerd uitvallen van Luke Shaw en Harry Maguire leidde tot extra zorgen richting een week waarin duels met Villarreal (Champions League) en Everton (Premier League) op het programma staan.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
6
Manchester United
38
16
10
12
57-57
0
58
7
West Ham United
38
16
8
14
60-51
+9
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.