De bijzondere reis van bijna-Heracles-trainer Vicens

Reacties

Bijna een jaar geleden maakte Heracles Almelo vol trots bekend dat Manchester City-assistent Carlos Vicens de nieuwe hoofdtrainer zou worden op weg naar succes in de Eredivisie, om vervolgens vijf wedstrijden later gedegradeerd te zijn. Er ging een streep door de bijzondere overstap en Vicens bereikte woensdag met Man City de finale van de Champions League.

De bijzondere reis van bijna-Heracles-trainer Vicens
© Pro Shots

Toen Vicens (links op de hoofdfoto naast assistent Enzo Maresca) op 6 mei 2022 werd aangesteld door de clubleiding van Heracles, stond de formatie uit Overijssel op een twaalfde plek in de Eredivisie, met een voorsprong van acht punten op de degradatiezone. Dat gat slonk binnen twee duels naar twee punten en door het verlies tegen directe degradatieconcurrent Sparta Rotterdam sloeg het noodlot toe. Als nummer zestien moest Heracles tóch de play-offs in, waarin uiteindelijk werd verloren in het tweeluik tegen Excelsior.

Op 21 mei, twee weken na de aanstelling van Vicens, viel het doek voor Heracles. Weer een kleine twee weken later werd bekend dat de Spanjaard toch niet de nieuwe coach van Heracles zou worden. 'Wij hebben uitvoerig met Carlos gesproken over de ontstane situatie na de degradatie van de club. Van beide kanten voelden we twijfels en twijfels kunnen we niet gebruiken. We moeten alles op alles zetten om Heracles Almelo te laten terugkeren naar de Eredivisie en daar hebben we alle focus voor nodig', was de uitleg van directeur Nico-Jan Hoogma.

Vicens kreeg de kans om terug te keren bij Man City en in plaats van het potentiële kampioenschap met Heracles viert hij dus een mogelijke treble in Engeland. Man City bereikte woensdag ten koste van Real Madrid de Champions League-finale, kan dit weekend kampioen van Engeland worden en staat in juni tegenover stadgenoot Manchester United in de finale om de FA Cup.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.