Carlos Vicens toch niet de nieuwe trainer van Heracles Almelo

Reacties

Heracles Almelo ziet af van de komst van Carlos Vicens als nieuwe hoofdtrainer. De 39-jarige Spanjaard zou per 1 juli overkomen van Manchester City, maar in onderling overleg is een streep door zijn aanstelling gezet.

Carlos Vicens toch niet de nieuwe trainer van Heracles Almelo
© Pro Shots

Vicens kwam uit het netwerk van technisch directeur Tim Gilissen. De assistent-trainer van Pep Guardiola werd begin mei aangesteld als hoofdcoach voor het komende seizoen. Weken eerder was er al een akkoord tussen club en trainer. Toen het nieuws eindelijk naar buiten werd gebracht, stond Heracles nog twaalfde met uitzicht op deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

De rest is bekend. Door een desastreus seizoensslot degradeerde Heracles naar de Keuken Kampioen Divisie. Vorige week nam de club onder anderen afscheid van Gilissen. Nico-Jan Hoogma werd aangesteld als zijn opvolger. Deze week volgde overleg over de komst van Vicens. Woensdag is in onderling overleg besloten om af te zien van de komst van de Spaanse trainer, die in plaats daarvan aanblijft als assistent bij Manchester City.

Directeur technische zaken Nico-Jan Hoogma geeft uitleg: 'Wij hebben uitvoerig met Carlos gesproken over de ontstane situatie na de degradatie van de club. Van beide kanten voelden we twijfels en twijfels kunnen we niet gebruiken. We moeten alles op alles zetten om Heracles Almelo te laten terugkeren naar de Eredivisie en daar hebben we alle focus voor nodig. Daarnaast kreeg Carlos de mogelijkheid om weer terug te keren naar Manchester City en dat willen wij hem niet ontnemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.