Guardiola weet dankzij Gabriel Jesus eindelijk de 'Tuchel-code' te kraken

Reacties

Manchester City en Pep Guardiola hebben zaterdag na drie nederlagen op rij tegen Chelsea weer eens een zege geboekt op The Blues. Gabriel Jesus velde het vonnis over de Londenaren: 0-1. Het was voor Guardiola zijn eerste zege op het Chelsea van Thomas Tuchel.

Guardiola weet dankzij Gabriel Jesus eindelijk de 'Tuchel-code' te kraken
Chelsea
Chelsea
0 - 1
Manchester City
Manchester City

Guardiola stond op Stamford Bridge voor een nieuwe uitdaging om de Tuchel-code te kraken. Sinds de entree van Duitser bij Chelsea wonnen The Blues drie keer van The Citizens. Een van die ontmoetingen was de Champions League-finale van 29 mei in Porto. In de wetenschap dat Chelsea tot zaterdagmiddag nog ongeslagen was, besloot Guardiola te starten met Jack Grealish, Phil Foden en Gabriel Jesus in de frontlinie.

Schaakspel
Bij City begon Nathan Aké op de bank, net als Hakim Ziyech bij Chelsea. Zij zagen vanaf de kant hoe de thuisploeg in de eerste helft vooral inzakte en City het spel liet maken. Tot veel gevaarlijke situaties voor het doel van Édouard Mendy leidde het veldoverwicht van de gasten niet. Een tegenvaller voor Tuchel was het uitvallen van Reece James, die na een half uur geblesseerd naar de kant ging voor Thiago Silva.

Voor rust waren er nog twee momenten van opwinding voor het doel van Mendy. De keeper van Chelsea zag Gabriel Jesus in een drukbezet strafschopgebied op vijf meter van zijn doel naast schieten en even daarvoor zeilde een schot van Rodri over Mendy. Kort na de hervatting was het Grealish die uithaalde, maar zijn doelpoging ging langs de rechterpaal.

Bres in de muur
Bij Chelsea werden Romelu Lukaku en Timo Werner nauwelijks bereikt in de voorhoede. Zeven minuten na rust wist City na een ingestudeerde hoekschop een bres te slaan in de Chelsea-muur. Gabriel Jesus ontving de bal na een afgeslagen schot van João Cancelo en schoot uit de draai raak. Mendy stond op het verkeerde been: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Direct na de achterstand kroop Chelsea, dat vorige week met ruime cijfers won van Tottenham Hotspur, uit de schulp, waarbij met Werner en Lukaku de diepte werd gezocht. Dat bood ruimte voor City. Mendy voorkwam dat Grealish met een indraaiend schot de tweede goal voor City maakte. Chelsea haalde even later ook opgelucht adem toen Thiago Silva een schot van Gabriel Jesus van de doellijn wist te schieten.

Kansenregen
Chelsea leek niet lang daarna op gelijke hoogte te komen via Lukaku, maar de Belg tikte de voorzet van invaller Kai Havertz in buitenspelpositie binnen. Twaalf minuten voor tijd was Aymeric Laporte dicht bij de 0-2. Uit een indraaiende vrije trap tikte de Spaans international de bal net naast. Waar Chelsea op zoek ging naar de gelijkmaker, daar kreeg City de beste kansen in de slotfase.

Grealish verzuimde te scoren toen hij na een steekpass oog in oog kwam te staan met Mendy. De goalie uit Senegal keerde de inzet van Grealish met buitenkant voet. Chelsea kwam in de slotfase niet verder dan een van richting veranderd schot van Mateo Kovacic en incasseerde zo de eerste nederlaag van het seizoen. City passeert Chelsea door de overwinning in de stand en komt op de tweede plek. Voor City staan volgende week twee nieuwe topduels op het programma: Paris Saint-Germain-uit en Liverpool-uit.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.