Krul gaat op 35-jarige leeftijd toch weer naar de Premier League

Reacties

Tim Krul is de nieuwe doelman van Luton Town. De Nederlandse sluitpost komt over van Norwich City en heeft volgens verschillende bronnen voor twee seizoenen getekend op Kenilworth Road.

Krul gaat op 35-jarige leeftijd toch weer naar de Premier League
© Pro Shots

Voor Krul betekent de transfer promotie: The Canaries spelen niet meer in de Premier League, terwijl dat sensationeel genoeg wél voor The Hatters geldt. De Haagse keeper kent de hoogste afdeling in Engeland maar al te goed, met de geelhemden en met Newcastle United kwam hij in totaal al tot 222 optredens in de competitie.

Krul, 35 jaar, moet in de selectie van manager Rob Edwards gaan concurreren met Thomas Kaminski, met wie hij bovendien zijn eigen taal kan spreken: Kaminski is afkomstig uit het Vlaamse Dendermonde, de Vlaming kwam ook pas deze transferperiode naar de club uit Bedfordshire. Hij stond zaterdag onder de lat bij de Premier League-vuurdoop van Luton, die verloren ging bij Brighton & Hove Albion. Samen zullen ze uitvechten wie promotiekeeper Ethan Horvath moet doen vergeten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De vijftienvoudig Nederlands international, die in Luton net als op het WK 2014 gaat spelen met nummer 23, heeft er zin in. 'Het verhaal van de club spreekt voor zich, de laatste negen jaar zijn geweldig en ik ben enthousiast dat ik deelgenoot van de reis mag worden. Het is een wervelwind voor de club geweest', aldus Krul op de website van zijn nieuwe werkgever die in enorm tempo opklom van het vijfde naar het eerste niveau in Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.