Arteta vindt zichzelf geen dictator: 'Als ik dat niet krijg, pak ik mijn koffers'

Reacties

Mikel Arteta vindt niet dat hij als een dictator te werk is gegaan bij het disciplinair straffen van Pierre-Emerick Aubameyang. Door het verbannen van de Gabonese spits dreigt op die positie wel een flink probleem voor Arsenal, erkent ook de Spaanse manager.

Arteta vindt zichzelf geen dictator: 'Als ik dat niet krijg, pak ik mijn koffers'
© Pro Shots
Norwich City
Norwich City
0 - 5
Arsenal
Arsenal

Aubameyang maakt sinds het duel met Southampton op 12 december geen deel meer uit van de selectie, nadat hij te laat terugkeerde van een bezoek aan zijn zieke moeder in Frankrijk. De 32-jarige aanvaller traint apart van de groep en is niet langer aanvoerder van Arsenal, nadat hij zich niet voor het eerst in zijn periode in Noord-Londen niet aan de gedragsregels hield.

Inmiddels heeft Aubameyang al vier wedstrijden gemist, maar Arteta vindt niet dat hij te hard is geweest voor de Afrikaan. 'Ik handhaaf mijn gezag niet door een meedogenloze dictator te zijn, ik vraag gewoon om respect en toewijding. Als ik dat op dit niveau niet krijg, pak ik mijn koffers en ga ik ergens anders heen, want dat is het minste dat ik kan vragen', zei Arteta richting het duel met Norwich City.

Arteta vindt dat alle spelers zich moeten houden aan die standaard. 'Om succesvol te zijn en een club van deze grootte te vertegenwoordigen, moet je passie hebben voor je vak. Ik vraag van niemand dat hij de bal bij elke poging in de kruising schiet, maar ik vraag de spelers wel om elk dag het juiste te doen voor deze club. Laat daar geen twijfel over bestaan', zei de 39-jarige manager.

Donkere wolken
Door zijn verbanning wordt Aubameyang nadrukkelijk gelinkt aan een winters vertrek. Met Alexandre Lacazette en Eddie Nketiah zou Arteta in dat geval nog twee spitsen overhouden, maar hun contracten lopen in de zomer af. De manager erkent dat hij in dat geval een probleem heeft. 'Er pakken zich donkere wolken samen en op dit moment zijn we niet in staat dat te veranderen.'

Ook over de toekomst van Lacazette en Nketiah wordt volop gespeculeerd nu zij in de zomer transfervrij lijken te zijn. De situatie laat zich niet zo makkelijk oplossen, weet Arteta. 'Bij contracten gaat het vaak over details en de timing luistert ook nauw. Elk geval is weer anders, het hangt af van de situatie van de speler, hoeveel hij speelt en de aanbieding die je doet. Dat moet je allemaal meenemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer P. Aubameyang
Meer over P. Aubameyang
Meer A. Lacazette
Meer over A. Lacazette
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.