Top of flop: zo ging het Havertz' peperdure voorgangers bij Arsenal af

Reacties

Voor de komst van Kai Havertz heeft Arsenal flink de portemonnee getrokken. The Gunners maken liefst zeventig miljoen euro over, waarmee hij de op een na duurste aankoop in de clubgeschiedenis wordt. In het verleden betaalde Arsenal slechts zes keer eerder vijftig miljoen euro of meer. VI zet uiteen hoe het hen afging in Noord-Londen.

Top of flop: zo ging het Havertz' peperdure voorgangers bij Arsenal af

Nicolas Pépé – 80 miljoen

Nicolas Pépé kunnen we toch wel bestempelen als absolute flop. De Fransman is de duurste aankoop in de geschiedenis van Arsenal, maar kon de torenhoge verwachtingen nooit waarmaken. Hij werd voor tachtig miljoen euro overgenomen van LOSC Lille en maakte 27 treffers in 112 duels voor Arsenal. De Londense club hoopte een toekomstig sterspeler in huis gehaald te hebben, maar afgelopen seizoen was er geen plek voor hem en werd hij verhuurd aan OGC Nice. Zijn contract loopt volgende zomer af.

Pierre-Emerick Aubameyang – 64 miljoen

Hoewel veel Arsenal-fans wellicht een wat nare nasmaak hebben overgehouden aan de laatste periode van Aubameyang bij de club, is de man uit Gabon wel degelijk een topaankoop geweest. In 163 wedstrijden was hij goed voor 92 doelpunten. Vooral in het seizoen 2019/20 was hij niet te stoppen. Daarin leidde hij Arsenal naar de eindzege in de FA Cup. Zijn laatste jaar was beduidend minder en hij leefde in onmin met de trainer. Daardoor vertrok hij naar Barcelona.

Ben White – 58 miljoen

Wellicht wat vroeg om een stempel op de transfer van Ben White te drukken, maar het neigt momenteel meer naar een topaankoop. De verdediger werd in 2021 overgenomen van Brighton & Hove Albion en speelde in de tussentijd 83 wedstrijden in het eerste. Hoewel White van origine een centrale verdediger is, speelt hij bij Arsenal vooral als rechtsback.

Alexandre Lacazette – 53 miljoen

Met 71 treffers in 206 duels kunnen we de periode van Lacazette niet omschrijven als totale mislukking, maar van de spits werd zeker veel meer verwacht bij Arsenal. Hij kwam voor een flink bedrag over van Olympique Lyon, waar hij net achtereenvolgens 27, 21 en nogmaals 27 doelpunten in zijn Ligue 1-seizoenen had gemaakt. Bij Arsenal kon hij die belofte nooit helemaal waarmaken en vorige zomer verliet hij de club weer transfervrij.

Gabriel Jesus – 52 miljoen

Voor Havertz was Jesus de meest recente topaankoop van Arsenal. De Braziliaanse spits kampte afgelopen seizoen met het nodige blessureleed, waardoor hij in 33 wedstrijden tot 11 doelpunten kwam. Wellicht nog niet het aantal dat Arsenal van hem hoopt te zien, maar hij krijgt het voordeel van de twijfel. Komend seizoen is het aan Jesus om te laten zien dat hij dat megabedrag waard is.

Thomas Partey – 50 miljoen

In 2020 nam Arsenal Partey over voor vijftig miljoen euro van Atlético Madrid. De controleur speelde sindsdien bijna honderd wedstrijden in het eerste elftal. Met afgelopen seizoen als absoluut hoogtepunt. Partey was een van de dragende krachten op het middenveld, net als in zijn beste seizoenen in Spanje. De grote vraag is of de aanstaande komst van Declan Rice de Ghanees zijn plek gaat kosten of dat hij samen het verdedigende blok zal vormen bij Arsenal komend seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.