'Arsenal en West Ham akkoord over recordbedrag voor Rice'

Reacties

Arsenal en West Ham United hebben overeenstemming bereikt over de transfersom voor Declan Rice, zo meldt The Athletic. Voor de begeerde Engels international is een toptransfer in de laatste 24 uur een stuk dichterbij gekomen.

'Arsenal en West Ham akkoord over recordbedrag voor Rice'
© Pro Shots

Volgens verslaggever David Ornstein zijn de Londense clubs dinsdagavond tot een akkoord gekomen over het transferbedrag. Het gaat om een som van 115,8 miljoen euro, met mogelijk nog 5,8 miljoen euro aan bonussen. Nooit eerder was zo'n groot bedrag gemoeid met een transfer van een speler binnen de Premier League.

Arsenal en West Ham zouden nu slechts nog in gesprek zijn over de betalingstermijnen. Manchester City is afgehaakt, zo is door meerdere bronnen bevestigd. De Premier League-kampioen evenaarde eerder nog een bod van Arsenal ter waarde van ongeveer 104 miljoen euro.

De 24-jarige Rice moet de nieuwe nummer 6 worden in het team van Mikel Arteta, dat in het voorbije seizoen de verwachtingen overtrof. Arsenal eindigde in de Premier League als tweede met een achterstand van vijf punten op City. Met Rice in plaats van Thomas Partey als controlerende middenvelder hopen The Gunners een volgende stap voorwaarts te zetten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.