L'OM kegelt Shakhtar van Pusic uit Europa dankzij record Aubameyang

Reacties

In een dramatisch seizoen heeft Olympique Marseille in elk geval nog iets om voor te spelen in Europa. Enkele dagen na een trainerswissel kegelde de club uit de havenstad het Shakhtar Donetsk van Marino Pusic uit de Europa League. De thuiszege volstond na de 2-2 in het heenduel.

L'OM kegelt Shakhtar van Pusic uit Europa dankzij record Aubameyang
© Pro Shots
Olympique Marseille
Olympique Marseille
3 - 1
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk

Olympique Marseille nam deze week afscheid van trainer Gennaro Gattuso nadat er begin dit seizoen al een einde kwam aan de samenwerking met Marcelino. Rond het treffen met Shakhtar Donetsk protesteerden supporters dan ook tegen eigenaar Frank McCourt, onder wiens leiding L'OM de aansluiting met de Franse top dreigt te verliezen.

Tegen het Shakhtar Donetsk van Pusic moest de ploeg van de nieuwe trainer Jean-Louis Gasset (op de Afrika Cup ontslagen bij de latere eindwinnaar Ivoorkust) snel in de achtervolging, want Georgiy Sudakov verzilverde al na twaalf minuten een strafschop. Halverwege de eerste helft stond het via Aubameyang echter alweer gelijk. De Gabonees, dit seizoen zo op schot in Europa, profiteerde van voorbereidend werk van Amine Harit. Met zijn goal werd Aubameyang de alltime topscorer in de Europa League. De aanvaller staat op 31 treffers, eentje meer dan Radamel Falcao.

Een kwartier voor tijd toonde Auba ook als aangever zijn waarde. Ismaïla Sarr sloeg toe en daarvan had Shakhtar niet terug. Sterker nog: via Geoffrey Kondogbia liep Marseille verder uit.

Sparta Praag
Sparta Praag
4 - 1
Galatasaray
Galatasaray

Galatasaray, dat in de Süper Lig is verwikkeld in een spannende titelstrijd met Fenerbahçe, is dit seizoen klaar met Europees voetbal. De UEFA Cup-winnaar van 2000 slaagde er in Praag niet in de 3-2 zege uit de eerste ontmoeting succesvol te verdedigen.

Angelo Preciado bracht de Tsjechische topclub al na acht minuten aan de leiding, maar Abdülkerim Bardakci zorgde snel voor de gelijkmaker. Een rode kaart van Kaan Ayhan zou Galatasaray echter opbreken. Met een mannetje minder kregen de bezoekers goals van Indrit Tuci, Lukáš Haraslín en Jan Kuchta om de oren, waardoor Sparta Praag verder bekert.

Bekijk hier alle uitslagen in de tussenronde van de Europa League | Bekijk hier alle uitslagen in de tussenronde van de Conference League

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.