Hattrick Lacazette en falende Dallinga perfecte crisisbestrijding voor Lyon

Olympique Lyon heeft zondag eindelijk weer eens een zege geboekt in de Ligue 1. De hekkensluiter was door een hattrick van Alexandre Lacazette te sterk voor Toulouse, waar Thijs Dallinga een negatieve rol speelde met een gemiste strafschop.

Olympique Lyonnais
3 - 0
Toulouse
Toulouse

Lyon verloor drie wedstrijden op rij en won tot zondag überhaupt pas één keer dit seizoen. Ook Toulouse wachtte al lang op een overwinning. De laatste zeven wedstrijden lukte het niet om zege te vieren. Naast Dallinga stond ook Stijn Spierings in de basis. Na een kwart wedstrijd, waarin beide ploegen elkaar prima in evenwicht hielden, brak Lacazette de ban. Hij nam bij de tweede paal een verlengde voorzet aan en schoot de 1-0 binnen.

Enkele minuten later maakte de Fransman ook zijn tweede van de avond, maar net voor rust kreeg Dallinga dé kans om zijn ploeg terug in de wedstrijd te schieten. Hij mocht een strafschop nemen maar zag die gekeerd worden door Anthony Lopes. Eerder had de Nederlander al een enorme kans om zeep geholpen, waarbij de vlag later nog omhoog ging voor buitenspel.

Tien minuten voor tijd completeerde Lacazette zijn hattrick door van dichtbij een goed vallende bal binnen te werken. Door de zege komt Lyon op een puntentotaal van tien te staan, waarmee het nog altijd onderaan staat. Het gat met de veilige plek van Toulouse (vijftien) is nu nog maar drie punten. Vrijdag moet Lyon op bezoek bij AS Monaco.