Lyon zet Grosso na zeven duels weer aan de kant

Reacties

Olympique Lyon heeft trainer Fabio Grosso op non-actief gesteld, dat heeft de club officieel bevestigd. De Italiaan betaalt de prijs voor de beroerde prestaties van de Franse topclub in verval.

Lyon zet Grosso na zeven duels weer aan de kant
© Pro Shots
Lens
Lens
3 - 2
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

In september nam Grosso het stokje over van Laurent Blanc, die de slechtste seizoenstart ooit kende met Lyon. Het behaalde slechts één punt uit de eerste vier wedstrijden. Onder Grosso ging het echter niet veel beter. Lyon staat met zeven punten na twaalf duels nog altijd onderaan in de Ligue 1.

Daarom heeft de clubleiding besloten om Grosso van zijn functie te halen. Daarmee heeft de trainersperiode van de voormalig verdediger van de club precies zeven wedstrijden geduurd. Net voor de interlandperiode pakte hij nog de eerste competitiezege van het seizoen door te winnen van Stade Rennes. Zondag volgde een nederlaag tegen Lille.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pierre Sage neemt voorlopig de honneurs waar in Lyon. In de tussentijd bekijkt Lyon de mogelijkheden om het contract van Grosso te ontbinden. Volgens RMC Sport is de club al druk bezig met het zoeken van een geschikte vervanger. Bruno Génésio, Jorge Sampaoli en Igor Tudor zijn naar verluidt de voornaamste kandidaten om de vacature in te vullen.

Het dieptepunt voor Grosso in zijn periode bij Lyon was het duel met Olympique Marseille. De fans van de tegenstander bekogelden de spelersbus van Lyon met stenen, waarna Grosso serieuze verwondingen opliep aan zijn gezicht.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Le Havre
32
7
11
14
33-42
-9
32
16
Metz
32
8
5
19
34-54
-20
29
17
Lorient
32
6
8
18
37-63
-26
26
18
Clermont
32
5
10
17
26-54
-28
25
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.