Lyon moet na bekogeling van spelersbus gewoon naar Marseille

Reacties

Een commissie van de Ligue de Football Professionnel (LFP) heeft besloten dat de competitiewedstrijd tussen Olympique Marseille en Olympique Lyon gewoon in het stadion van Marseille gespeeld gaat worden. Dit duel werd eind oktober afgelast, omdat bij een bekogeling van de spelersbus van Lyon trainer Fabio Grosso gewond raakte aan het gezicht door rondvliegende glasscherven.

Lyon moet na bekogeling van spelersbus gewoon naar Marseille
© Prime

Voor de wedstrijd ging het flink mis, toen de spelersbus van Lyon werd bekogeld met stenen. De spelers en staf bereikten wel het stadion van Marseille, maar trainer Grosso werd gefilmd met een flink bebloed gezicht. Uiteindelijk bleken twaalf hechtingen nodig om de wond te dichten. Er werd meteen een streep door de wedstrijd gezet.

De competitieorganisator heeft besloten dat Marseille - Lyon op 6 december afgewerkt gaat worden in het Stade Vélodrome van Marseille. Lyon had aangedrongen op een neutrale locatie, maar daar ziet de commissie van de LFP geen aanleiding toe. De wedstrijd zal ook niet achter gesloten deuren worden afgewerkt, fans zijn gewoon welkom in Marseille meldt L'Équipe.

Statement
Lyon is flink verbolgen over het besluit van de LFP. De club is naar eigen zeggen diep geschokt en noemt de commissie incompetent. 'In de belachelijke afhandeling van deze kwestie, waarbij alle partijen hun verantwoordelijkheden lijken te willen ontlopen, wil Lyon erop wijzen dat deze ernstige gebeurtenissen grote gevolgen hebben gehad voor het team en zijn supporters.' Lyon gaan dan ook in beroep tegen het besluit van de tuchtcommissie, omdat het 'deze onaanvaardbare gebeurtenissen niet onbeantwoord wil laten'.

Marseille heeft nog niet gereageerd op het besluit van de LFP. Eerder veroordeelde de club wel de gebeurtenissen rondom het duel met Lyon en gaf het aan dat het besluit van de competitieorganisator gerespecteerd zou worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.