Olympique Lyon wil na aanval op spelersbus niet nog eens naar Marseille afreizen

Reacties

Olympique Lyon wil de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille, die zondag na een aanval op de spelersbus werd afgelast, op neutraal terrein afwerken. Dat heeft de algemeen directeur van de zevenvoudig landskampioen laten weten op het clubkanaal van Lyon.

Olympique Lyon wil na aanval op spelersbus niet nog eens naar Marseille afreizen
© Prime

De spelersbus van Lyon werd zondag op weg naar Stade Vélodrome bekogeld met stenen. Daarbij sneuvelden een paar ruiten; Lyon-coach Fabio Grosso liep door rondvliegende glasscherven verwondingen aan zijn gezicht op. Bij het stadion aangekomen werd Grosso direct behandeld. Al snel werd besloten om de wedstrijd geen doorgang te laten vinden.

De wedstrijd zal op een andere dag moeten worden ingehaald. Lyon is in ieder geval niet van plan om weer naar het Vélodrome af te reizen, zo laat algemeen directeur Vincent Ponsot weten. Volgens hem is het 'onmogelijk' om Marseille-Lyon in het stadion van de thuisploeg te spelen, alsof er niets is gebeurd. 'We willen dus op een neutraal veld spelen. Dat gaan we aanvragen', zegt Ponsot.

'We willen dat de veiligheid van onze spelers wordt gegarandeerd', vervolgt Ponsot. 'Zij moeten alleen bezig zijn met voetballen. We willen voorkomen dat onze spelers met angst zullen afreizen.'

De LFP, de organisatie die de Ligue 1 organiseert, moet nog een datum vinden voor de nieuwe poging voor Marseille-Lyon. Dat is nog niet zo gemakkelijk, want Marseille speelt Europees voetbal. De eerste midweek van december lijkt op dit moment de meest voor de hand liggende optie om het treffen in te halen.

Eerste reactie Grosso
Fabio Grosso heeft dinsdag via social media voor het eerst gereageerd op de aanval waarbij hij gewond raakte. 'Wat er zondagavond gebeurde had een tragedie kunnen zijn', schrijft hij op Instagram. 'Dat was het zeker voor de sport en voor iedereen die ervan houdt. Ik wens van harte dat dit een les mag zijn voor ONZE toekomst. Bedankt iedereen voor jullie steun en nabijheid.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.