Aubameyang blijft laatste weken maar scoren: 'Zijn mentaliteit is een voorbeeld'

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang was donderdagavond, zoals wel vaker dit seizoen, de grote man bij Olympique Marseille. De Gabonese spits maakte twee doelpunten tegen Villarreal.

Aubameyang blijft laatste weken maar scoren: 'Zijn mentaliteit is een voorbeeld'
© Pro Shots
Olympique Marseille
Olympique Marseille
4 - 0
Villarreal
Villarreal

Aubameyang nam zowel het derde als vierde doelpunt van de Franse ploeg voor zijn rekening. Zijn tweede doelpunt, een lobje over doelman Pepe Reina, was ongetwijfeld de mooiste van de twee. 'Het was bewust', verklaarde Aubameyang tegenover RMC Sport. 'Ik zag als eerst dat Pepe Reina naar voren bewoog, dus ik wist dat ik voor de lob moest gaan.'

Met zijn twee goals scherpte Aubameyang zijn alltime topscorerstitel in de Europa League verder aan. Hij staat nu op 33 doelpunten, Radamel Falcao staat met 30 treffers op plek twee. Aubameyang draait sowieso een sterk seizoen. Hij maakte in zowel de Ligue 1 als Europa League negen doelpunten (5 tegen Ajax). 'Het is goed om in stijl te winnen', concludeerde Aubameyang dan ook.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Marseille krabbelt zelf na een slechte seizoensstart weer op. Met nieuwe trainer Jean-Louis Gasset aan het roer won Marseille vier wedstrijden op rij. De zeventigjarige oefenmeester had lovende woorden voor Aubemeyang. 'Hij werkt hard en zijn mentaliteit is een voorbeeld voor de rest.'

Spelersprofiel

P. Aubameyang


Geboortedatum:
18 juni 1989
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Laval
Nationaliteit
Gabon
Lengte:
1,87 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
Olympique Marseille
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.