Transferdagboek 31/07: Soriano, Balotelli en Robson-Kanu

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 31/07: Soriano, Balotelli en Robson-Kanu

Sampdoria raakt zijn sterspeler Roberto Soriano waarschijnlijk kwijt aan Villarreal. De in Duitsland geboren Italiaanse international (acht caps) verkast volgens Sky Italia voor ruim dertien miljoen euro naar de Spaanse subtopper. De 25-jarige spelmaker kwam eerder uit voor Empoli en genoot zijn jeugdopleiding bij Bayern München.

Mario Balotelli (25) kan Besiktas van het lijstje met potentiële nieuwe werkgevers schrappen. Senol Gunes, trainer van de Turkse kampioen, heeft namelijk laten weten dat hij niet op de bij Liverpool overbodige frontman zit te wachten. 'Balotelli komt niet in mijn plannen voor. Ik heb geen positieve associaties bij hem', uit de coach zijn bedenkingen bij het gedrag van de ex-speler van AC Milan, Manchester City en Internazionale.

Na negen jaar komt er wellicht een einde aan het dienstverband van Lucas Leiva bij Liverpool. Volgens Sky Sports wil Galatasaray de 29-jarige middenvelder toevoegen aan de selectie. Het contract van Lucas in Liverpool expireert medio 2017. De Braziliaan was in de voorbije seizoenen al geen vaste waarde meer op Anfield Road.

Inmiddels is hij al bijna een maand werkloos, Hal Robson-Kanu. De 27-jarige Welshman speelt waarschijnlijk hard to get, want als we de Engelse media mogen geloven hebben verschillende clubs de aanvaller op hun verlanglijstje staan. Nadat eerder al Atlético Madrid en Sevilla werden gelinkt aan Robson-Kanu voegt zondag Valencia zich in dat rijtje. De club uit de sinaasappelstad is naarstig op zoek naar aanvallers.

Julian Draxler blijft VfL Wolfsburg deze transferperiode trouw, zo verzekert trainer Dieter Hecking. De 22-jarige spelmaker is al met enkele Premier League-clubs in verband gebracht. 'We hebben met elkaar gesproken en één ding staat vast: Julian blijft bij ons', zegt Hecking. 'En als hij het daar niet mee eens is? Spelers moeten er ook mee kunnen leven als ze een keer niet hun zin krijgen.'

Julian Draxler blijft VfL Wolfsburg trouw.
Julian Draxler blijft VfL Wolfsburg trouw.

Middlesbrough heeft bij Real Madrid geïnformeerd naar Enzo Zidane, de zoon van Zinedine Zidane. De Engelse promovendus wil de middenvelder graag op huurbasis overnemen van De Koninklijke, meldt AS. De 21-jarige Zidane maakt op dit moment deel uit van Real Madrid Castilla, dat uitkomt in de derde Spaanse divisie. Ook Sporting Gijón en Alcorcón hebben geïnformeerd naar Zidane junior.

De toekomst van Mamadou Sakho (26) bij Liverpool is zeer onzeker vanwege zijn verbanning uit het trainingskamp in de Verenigde Staten. AS Roma heeft navraag gedaan naar de status van de Franse verdediger, meldt de Italiaanse journalist Tancredi Palmeri. Of The Reds hem willen verkopen, wordt echter pas duidelijk na het trainingskamp.

Over naar een andere Sakho, namelijk aanvaller Diafra van West Ham United. Volgens Sky Sports staat hij op het punt over te stappen naar West Bromwich Albion, dat met West Ham rond is over een vergoeding van twintig miljoen euro. Sakho diende eerder deze zomer een officieel transferverzoek in bij West Ham, dat al een bod van Sunderland op hem afwees.

AC Milan is op zoek naar een nieuwe club voor Alessandro Matri. De spits (foto onder) werd vorig seizoen verhuurd aan Lazio en de Rossoneri willen hem deze zomer opnieuw van de hand doen. Volgens Italiaanse media is PAOK Saloniki in de markt voor de 31-jarige frontman, die behalve Milan en Lazio ook onder meer Juventus en Fiorentina diende. Indien PAOK hem inlijft, is hij in elk geval niet speelgerechtigd voor de return tegen Ajax in de derde voorronde van de Champions League.

Hoewel Arek Milik hard op weg lijkt naar Napoli, is de Italiaanse topclub volgens Corriere della Sera en La Gazzetta dello Sport ook nog altijd in de markt voor Mauro Icardi. Een laatste aanbod van zeventig miljoen euro moet Internazionale naar verluidt overtuigen om de Argentijnse spits te laten gaan. Icardi zelf trekt zich weinig aan van de geruchten. 'Ik ben meer dan een maand niet thuis geweest, dus ik word niet op de hoogte gehouden van alles wat er speelt', was de verklaring van de goaltjesdief.

Ondertussen is ook Chelsea op zoek naar een nieuwe spits. De nieuwe manager Antonio Conte lijkt niet tevreden over de huidige aanvalsleider Diego Costa. 'Hij speelt vandaag nog bij Chelsea, maar ik kan niet zeggen of dat na de zomer nog steeds zo is', sprak de Italiaanse coach over de toekomst van Diego Costa. The Blues hebben de opvolger al in kaart: Romelu Lukaku, al wordt er nog steeds gesteggeld over de transfersom.

Ook Adnan Januzaj lijkt weinig baat te hebben bij een trainerswissel. Onder de nieuwe coach José Mourinho is een basisplek ver weg voor de 21-jarige Belg en dus wil hij vertrekken. The Mirror denkt te weten wat zijn volgende bestemming wordt: niet AC Milan of Fiorentina, maar Sunderland. David Moyes zou zijn voormalig pupil willen overtuigen om naar Sunderland te trekken.

Ook Marouane Fellaini zou naar The Black Cats kunnen gaan. Deze dubbeldeal zou United ruim vijftig miljoen euro gaan opleveren. Nog een verhaal uit Manchester: West Ham United heeft - als we The Sun mogen geloven - navraag gedaan naar het huren van Cameron Borthwick-Jackson.

Adnan Januzaj en David Moyes werkten eerder samen bij Manchester United.
Adnan Januzaj en David Moyes werkten eerder samen bij Manchester United.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.