Transferdagboek 23/07: Kapustka, Pato en Higuaín

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 23/07: Kapustka, Pato en Higuaín

Leicester City heeft volgens The Daily Mail concrete belangstelling voor Bartosz Kapustka, de middenvelder die door Poolse media eerder deze zomer in verband werd gebracht met Ajax. Cracovia zou zelfs al een bod van zo'n 7,5 miljoen euro hebben ontvangen van The Foxes. De negentienjarige Pool maakte indruk op het EK, waar Polen in de kwartfinale verloor van de latere winnaar Portugal.

Alexandre Pato gaat mogelijk aan de slag in de Primera División. AS schrijft dat Villarreal de Braziliaanse aanvaller maar wat graag wil aantrekken. De Spaanse club zou al enkele weken onderhandelen met Corinthians, dat Pato in de tweede seizoenshelft verhuurde aan Chelsea. In de Premier League maakte de 26-jarige Braziliaan geen indruk. In El Madrigal kan Pato zijn loopbaan nieuw leven inblazen, net zoals Roberto Soldado dat het afgelopen seizoen deed na een teleurstellende periode bij Tottenham Hotspur.

Alexandre Pato kwam bij Chelsea tot slechts twee competitieoptredens. Wel scoorde de Braziliaan op bezoek bij Aston Villa.
Alexandre Pato kwam bij Chelsea tot slechts twee competitieoptredens. Wel scoorde de Braziliaan op bezoek bij Aston Villa.

De veelbesproken aanstaande transfer van Gonzalo Higuaín naar Juventus lijkt nu eindelijk rond te gaan komen. Sky Sport Italia claimt dat de Argentijnse spits van Napoli reeds een medische keuring ondergaan heeft in Madrid. Juventus betaalt liefst 94 miljoen euro voor de topschutter, die gaat tekenen tot medio 2020. In Turijn kan Higuaín 7,5 miljoen per jaar gaan verdienen, waarmee hij daar de bestverdienende speler wordt. Onderstaande foto van de vermeende resultaten van Higuaín bij zijn medische keuring, zetten bovenstaande claims kracht bij.

Dat de transfer van Higuaín bijna in kannen en kruiken is, betekent ook dat Paul Pogba waarschijnlijk op weg naar de uitgang is. Juventus heeft het megabedrag - naar verluidt 125 miljoen euro - dat Manchester United voor hem wil betalen immers nodig om Higuaín aan te kunnen trekken. AS schrijft echter dat United de Franse middenvelder toch nog mis kan lopen. Real Madrid zou namelijk alsnog een poging willen wagen om Pogba aan te trekken.

Mario Gómez is een gewilde spits op de transfermarkt. De 31-jarige Duitser heeft besloten om niet bij Besiktas te blijven, waaraan hij het vorige seizoen verhuurd was. Zijn eigenlijke werkgever Fiorentina heeft geen sportieve plannen meer met hem, dus mag Gómez vertrekken. VfL Wolfsburg, West Ham United en Barcelona zouden tot de geïnteresseerde clubs behoren, maar Turkse media melden dat Borussia Dortmund waarschijnlijk aan het langste eind gaat trekken.

Na N'Golo Kanté (Chelsea) dreigt Leicester City wederom een van de sterren van het kampioensjaar kwijt te raken. Riyad Mahrez vertrekt volgens het Franse Eurosport namelijk op korte termijn naar Arsenal. De Londenaren bereikten eerder al een akkoord met Leicester over Jamie Vardy, maar die besloot af te zien van een transfer.

AS Monaco heeft tevergeefs een bod gedaan op Stefano Denswil. De verdediger heeft zich na zijn vertrek bij Ajax uitstekend ontwikkeld bij Club Brugge en de Franse topclub wil hem dan ook graag overnemen. Club is minder happig op een vertrek van de Nederlander. 'We hebben die aanbieding bekeken, maar zoals je ziet ben ik nog steeds hier. Zonder spijt. Ik hoef en wil hier niet per se weg. Als je gewoon je best doet, komt de rest later vanzelf wel', reageert Denswil zelf in gesprek met Het Nieuwsblad.

Bas Dost staat op de nominatie om te vertrekken bij VfL Wolfsburg en zijn volgende club zou wel eens uit Turkije kunnen komen. Enkele Turkse media melden namelijk dat Galatasaray in de markt is voor de boomlange spits, die in Istanbul ploeggenoot van Wesley Sneijder kan worden. De Turkse topclub heeft zo'n vier miljoen euro over voor Dost.

Antonio Conte lijkt behoorlijk geschrokken te zijn van wat hij heeft aangetroffen bij Chelsea. De nieuwe manager van de Engelse topclub heeft volgens The Daily Mirror namelijk bij clubeigenaar Roman Abramovich aangeklopt met de mededeling dat hij nog minimaal vijf versterkingen nodig heeft om serieus om de prijzen mee te kunnen doen. Chelsea gaf deze zomer al 75 miljoen euro uit aan Michy Batshuayi en Kanté.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.