Transferdagboek 17/07: Robson-Kanu, Messi en Nkoudou

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 17/07: Robson-Kanu, Messi en Nkoudou

Het staat vast dat Hal Robson-Kanu een mooie transfer overhoudt aan zijn prestaties op het EK. Al is het maar omdat hij sinds 1 juli na het aflopen van zijn contract met Reading zonder club zit. De vraag is alleen wáár de held van Wales onderdak vindt. Als we Sky Sports mogen geloven heeft Hull City, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Premier League, de beste papieren om de 27-jarige aanvaller in te lijven. Robson-Kanu zou ook in beeld zijn bij twee andere Premier League-clubs, maar alleen met Hull City wordt naar verluidt concreet gesproken.

Het bestuur van Barcelona heeft Lionel Messi en zijn entourage uitgenodigd voor onderhandelingen over een nieuw contract, zo weet El Mundo Deportivo. Vermoedelijk vindt het eerste onderhoud al op korte termijn plaats, zodra de 29-jarige Argentijn zijn vakantie erop heeft zitten. Momenteel is Messi contractueel tot medio 2018 gebonden aan Barcelona. Als het aan de Catalanen ligt, wordt deze verbintenis opengebroken en verlengd tot halverwege 2021.

Met de komst van onder anderen Vincent Janssen is Tottenham Hotspur nog lang niet klaar met het doen van aankopen. De Londenaren zouden met Olympique Marseille een overeenkomst hebben bereikt over de transfer van Georges-Kévin Nkoudou. Volgens The Guardian legt de Champions League-deelnemer een bedrag van dertien miljoen euro op tafel om de 21-jarige vleugelspeler uit Frankrijk in te lijven.

Besiktas heeft goede hoop dat Mario Gómez ook komend seizoen kan worden gehuurd van Fiorentina. Aan één belangrijke voorwaarde is alvast voldaan. De krant A Spor meldt dat de 31-jarige Duitser het ziet zitten om zijn verblijf in Turkije te verlengen. Mede dankzij de 26 goals van Gómez kroonde Besiktas zich tot kampioen. Het contract van de aanvaller bij Fiorentina loopt in 2017 af.

Mario Gómez: nog een jaar Besiktas?
Mario Gómez: nog een jaar Besiktas?

Na lang wikken en wegen heeft Marko Pjaca de knoop doorgehakt. De 21-jarige vleugelaanvaller van Dinamo Zagreb prefereert volgens zijn zaakwaarnemer Marko Naletilic een transfer naar Juventus boven een overgang naar AC Milan. 'Juventus heeft Marko bijna binnen, maar er moet nog wel een akkoord worden bereikt met Dinamo Zagreb', houdt Naletilic in gesprek met Il Messaggero nog een slag om de arm. 'Marko wil per se in de Champions League spelen, daarom gaat hij liever naar Juventus dan naar AC Milan.' Dinamo Zagreb hoopt dat Pjaca ongeveer 25 miljoen euro oplevert. Overigens kwam de aanvaller zondag nog gewoon in actie voor Dinamo, dat met 3-1 won van Lokomotiv Zagreb in de competitie. Bij zijn wissel na een uur werd Pjaca getrakteerd op een staande ovatie.

Om een sfeerverziekende keepersstrijd tussen Federico Marchetti en Etrit Berisha te voorkomen hoopt Lazio eerstgenoemde te verkopen aan Liverpool. Volgens enkele Italiaanse media is aan Berisha de toezegging gedaan dat hij dit seizoen de eerste doelman wordt, een rol die sinds 2011 werd vervuld door de 33-jarige Marchetti. Het is geen toeval dat Liverpool wordt gelinkt aan de doelverdediger: tijdens de voorbije transferperiodes ondernamen The Reds diverse (mislukte) pogingen om Marchetti vast te leggen.

De onderhandelingen tussen Laurent Koscielny en Arsenal over het verlengen van het in 2017 aflopende contract van de verdediger staan al maanden op een laag pitje. The Sunday Express bericht dat Bayern München wil profiteren van deze status quo. De leiding van de Duitse kampioen ziet in Koscielny de ideale stand-in voor Mats Hummels en Jérôme Boateng, maar het is de vraag of de dertigjarige Fransman zelf zo'n rol ambieert.

Ronald Koeman heeft volgens eerdere berichten in Engelse media al genoeg te besteden, maar zou zijn oorlogskas bij Everton nog verder willen spekken door John Stones aan Manchester City te verkopen. Koeman heeft volgens The Daily Mirror gesproken met technisch directeur Txiki Begiristain, die hij kent uit zijn periode als speler bij Barcelona. Onderwerp van gesprek zou de miljoenentransfer van Stones zijn. De talentvolle verdediger moet zestig miljoen euro kosten.

De kersverse manager van Everton hoopt nog meer uit het onderhoud met zijn oude ploegmaat te slepen. De in Manchester niet langer gewaardeerde Wilfried Bony zou op Goodison Park wel welkom zijn in de spits. Koeman gaat er niet vanuit dat Romelu Lukaku nog heil ziet in een langer verblijf bij The Toffees, als hij eenmaal is teruggekeerd van zijn vakantie na het EK met België. Met de Ivoriaanse ex-spits van Vitesse zou de oud-international een prima opvolger in huis halen.

Ondertussen zou de Nederlandse manager ook nog altijd praten met Newcastle United om Georginio Wijnaldum te verlossen van een seizoen in het Championship. De vorig jaar bij PSV vertrokken middenvelder moet 35 miljoen euro kosten, schrijft The Daily Mail. Bovendien zou ook Tim Krul in de deal kunnen worden betrokken. De van een knieblessure herstellende doelman mag van manager Rafa Benítez vertrekken. Koeman heeft met Maarten Stekelenburg al een landgenoot onder de lat staan.

Morgan Schneiderlin, oude bekende van Koeman bij Southampton, zou ook nog op het verlanglijstje staan van de voormalige vrijetrappenspecialist. Voor de Franse controleur zou een vertrek na één jaar op Old Trafford niet geheel onlogisch zijn, als José Mourinho die linie inderdaad gaat versterken met Paul Pogba. De aanhoudende geruchten over de klasbak van Juventus worden weer nieuw leven in geblazen door ESPN. Juve zou Nemanja Matic willen overnemen van Chelsea, waar de Serviër op zijn positie concurrentie heeft gekregen van N'Golo Kanté.

Leicester City hoopt na het vertrek van de Franse controleur dat Riyad Mahrez wel blijft. De kampioen van Engeland hoeft volgens Mundo Deportivo niet te vrezen dat Barcelona aan de haal gaat met de Algerijnse smaakmaker. Mahrez zou niet in de profielschets passen van de Catalanen. Dat geldt des te meer voor André Gomes. Volgens AS is Barça met Real Madrid in een prijzenoorlog verwikkeld om de Portugese EK-winnaar over te nemen van Valencia voor niet minder dan 65 miljoen euro.

Dergelijke bedragen zijn ook nodig om James Rodríguez uit zijn lijden te verlossen bij De Koninklijke. De Colombiaan is het zat niet langer zeker te zijn van een basisplaats onder trainer Zinedine Zidane en heeft op de Copa América aangetoond nog altijd uitstekend te kunnen voetballen. West Ham United zou de topscorer van het WK 2014 daarom wel willen inlijven, maar Real wacht nog op een bod van tenminste zestig miljoen euro. En dat zijn bedragen die doorgaans alleen clubs als Man Utd, Chelsea en Paris Saint-Germain op tafel leggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.