Transferdagboek 10/07: Yaya Touré, Pogba en Wenger

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 10/07: Yaya Touré, Pogba en Wenger

Pep Guardiola is voornemens flink in de bus te blazen tijdens deze transferperiode. De kersverse manager van Manchester City probeert niet alleen John Stones (Everton) en Leonardo Bonucci (Juventus) in te lijven, maar heeft zijn oog ook laten vallen op rechtsback Bruno Peres. Guardiola is volgens The Daily Mail namelijk niet gecharmeerd van Pablo Zabaleta en Bacary Sagna, die sowieso op leeftijd raken. Peres (26) moet ruim twintig miljoen euro kosten. Het contract van de Braziliaan bij Torino expireert medio 2020.

Over Guardiola gesproken: de Catalaan zou een stokje hebben gestoken voor een transfer van Yaya Touré naar China. Naar verluidt kan de 33-jarige Ivoriaan bij Jiangsu Suning een salaris van meer dan 500.000 euro verdienen. Per week, voor de goede orde. The Daily Mirror meldt dat Touré door Guardiola op het hart is gedrukt zijn Chinese avontuur met onbepaalde tijd uit te stellen.

Real Madrid zou om economische redenen de witte vlag hebben gehesen in de strijd met Manchester United om Paul Pogba. Volgens Sky Sports wil Juventus pas bij een bod van honderd miljoen euro überhaupt beginnen met de onderhandelingen. Real heeft tot zijn schrik berekend dat het totale transferbedrag (inclusief bonussen en de gage voor zaakwaarnemer Mino Raiola) weleens richting de 120 miljoen euro kan gaan. Zoveel geld wil zelfs Real niet uitgeven voor een speler.

Arsène Wenger sluit niet uit dat hij ooit bondscoach van Engeland wordt. Sinds het vertrek van Roy Hodgson eind vorige maand is deze functie vacant. Eén probleem voor de FA: de 66-jarige Wenger heeft een doorlopend contract bij Arsenal tot medio 2017. 'Of ik de Engelse nationale ploeg zou kunnen trainen? Waarom niet? Ik sluit dat niet uit. Ik heb echter altijd mijn contracten gerespecteerd en dat blijf ik ook doen', vertelt de Fransman aan The Guardian. Mocht de FA per se voor Wenger willen gaan, dan zou er een interim-bondscoach moeten worden aangesteld.

Mauro Icardi is in Italië al de hele dag trending topic op Twitter. Dit werd ingeleid door een cryptische tweet van Wanda Nara, de vrouw en - minstens zo belangrijk - zaakwaarnemer van de 23-jarige Argentijnse aanvaller van Internazionale. Nara twitterde #calciomercato, oftewel transfermarkt. Later lichtte ze op Calciomercato.com een en ander toe. 'Inter heeft Mauro te koop gezet. Dat heeft te maken met de economische situatie van de club. Mauro zou het erg jammer vinden te moeten vertrekken uit Milaan.' Onder meer Atlético Madrid zou in de markt zijn voor Icardi.

Everton-manager Ronald Koeman zoekt naar een spits voor het nieuwe seizoen en heeft daarbij lange tijd zijn vizier gericht gehad op Graziano Pellè. De dertigjarige Italiaan werkte eerder met Koeman bij Feyenoord en Southampton, dus leek een hereniging voor de hand te liggen. De Liverpool Echo schrijft echter dat Pellè gaat verkassen naar Shandong Luneng en dus moet Koeman overschakelen naar andere opties. Sébastien Haller, Lucas Péréz, Saido Berahino, Alexandre Lacazette en Wilfried Bony zijn namen die nu genoemd worden als nieuwe aanvalsleider voor The Toffees.

De oude club van Koeman lijkt wél op korte termijn zaken te gaan doen. Verschillende Engelse en Duitse media melden namelijk dat Southampton het gevecht om Pierre-Emile Højbjerg gewonnen heeft. De twintigjarige Deense middenvelder had genoeg van de moordende concurrentiestrijd bij Bayern München en hoopt bij The Saints op meer speeltijd. Afgelopen seizoen kwam Højbjerg op huurbasis uit voor Schalke 04.

Ook Mario Götze lijkt eieren voor zijn geld te kiezen en Bayern te verlaten. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Bild heeft zijn vader reeds gesprekken gevoerd met Tottenham Hotspur over een transfer. Met Götze als extra kracht hoopt Tottenham ook komend seizoen te kunnen gaan strijden om de Engelse landstitel.

Claudio Bravo houdt een bal hoog. Het zijn kwaliteiten die Manchester City-manager Pep Guardiola waardeert in een doelman.
Claudio Bravo houdt een bal hoog. Het zijn kwaliteiten die Manchester City-manager Pep Guardiola waardeert in een doelman.

Ondertussen oriënteert ook Manchester City zich op de transfermarkt. De nieuwe manager Pep Guardiola wil graag spelen met een meevoetballende keeper en de huidige doelman Joe Hart pas niet geheel in die profielschets. Volgens Mundo Deportivo heeft City daarom navraag gedaan bij Barcelona of Claudio Bravo beschikbaar is voor een transfer. De Catalanen zijn mogelijk geneigd om de 33-jarige Chileen te verkopen, aangezien ze met Marc-André Ter Stegen zijn opvolger al in huis hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.