Transferdagboek 13/07: Benatia, Lemina en Sané

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 13/07: Benatia, Lemina en Sané

Manchester City lijkt Leroy Sané nu echt binnen te hebben. De twintigjarige aanvaller van Schalke 04 is hard op weg naar de Premier League, stelt Bild. Verwacht wordt dat er volgende week een akkoord wordt bereikt. Gesproken wordt over een transferbedrag van liefst 55 miljoen euro. Eerder nam manager Pep Guardiola, vorig seizoen nog trainer van Bayern München, ook Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund) al mee uit de Bundesliga.

De transfer van Medhi Benatia naar Juventus wordt donderdag waarschijnlijk afgerond, meldt Sky Sport Italia. De 29-jarige verdediger is inmiddels in Turijn, waar hij nog wel een medische keuring moet ondergaan. Juve betaalt twee miljoen euro aan Bayern München, dat de Marokkaan voor één seizoen verhuurt. Voor achttien miljoen euro kan Benatia in de zomer van 2017 definitief worden overgenomen.

Juventus laat Mario Lemina waarschijnlijk al vertrekken. De 22-jarige middenvelder werd afgelopen seizoen gehuurd van Olympique Marseille en eind april definitief overgenomen, maar de Gabonees lijkt nu op weg naar Stoke City. Al hebben Leicester City, RB Leipzig en Watford volgens The Guardian ook interesse. Mocht het tot een transfer naar Stoke komen, dan wordt Lemina herenigd met Giannelli Imbula. Zij speelden eerder samen op het middenveld bij Marseille.

Paris Saint-Germain heeft tevergeefs geprobeerd Antoine Griezmann los te weken bij Atlético Madrid. De topclub uit Parijs was bereid om grof te betalen voor de Franse sterspeler, maar die gaf de voorkeur aan een langer verblijf bij Atlético Madrid. Eric Olhats, adviseur van Griezmann, heeft de aanbieding van PSG bevestigd.

Simone Zaza is nadrukkelijk in beeld bij VfL Wolfsburg. De club van Bas Dost en Jeffrey Bruma wil per se nog een aanvaller aantrekken, zo weet Kicker. De transfer van Zaza kan weleens een lange aanloop hebben, afgaande op de woorden van sportief directeur Klaus Allofs van VfL Wolfsburg. 'Zaza kan een optie voor ons zijn. We zullen zien of het realistisch is.' Zaza's contract bij Juventus loopt pas in 2020 af.

Vervolgt Leroy Sané zijn loopbaan in Manchester?
Vervolgt Leroy Sané zijn loopbaan in Manchester?

Leicester City biedt N'Golo Kanté de kans een sterk verbeterd contract te tekenen. Op die manier wil de Engelse kampioen hem belonen voor een uitstekend debuutseizoen én hem uit handen van een peloton geïnteresseerde clubs houden. Volgens Sky Sports is vooral Chelsea in de markt voor de 25-jarige middenvelder, die momenteel vakantie viert na zijn EK-deelname met Frankrijk.

Wilfried Bony was onder manager Manuel Pellegrini al allerminst zeker van een basisplaats en daar lijkt onder opvolger Pep Guardiola geen verandering in te komen. Galatasaray zorgt mogelijk voor de oplossing. Volgens The Sun wil de Turkse topclub de voormalige spits van Vitesse huren van Manchester City. De 27-jarige Ivoriaan vertrok in de zomer van 2013 voor een kleine veertien miljoen euro van Vitesse naar Swansea City, dat hem begin 2015 verkocht aan Manchester City.

Waar de toekomst van Kostas Manolas ligt, blijft onzeker nu zijn zaakwaarnemer heeft aangeven dat een contractverlenging bij AS Roma onwaarschijnlijk is. De 25-jarige centrumverdediger zou hoog op het verlanglijstje van onder andere Chelsea en Arsenal staan. 'Ik kan bevestigen dat we nog niet akkoord zijn over een nieuw contract', aldus spelersmakelaar Iannis Evangelopoulos tegenover Italiaanse media. 'Of we in de komende weken overeenstemming bereiken? Ik betwijfel het.' De huidige verbintenis van de Griek loopt nog drie jaar door.

Mocht Manolas deze zomer daadwerkelijk vertrekken bij de Romeinen, dan is Nacho Fernández een van de kandidaten om hem te vervangen. Sky Sport Italia meldt dat de Real Madrid-verdediger op het punt staat om op huurbasis over te stappen naar Roma. De 26-jarige Spanjaard komt bij Real over het algemeen alleen in actie als er veel blessures zijn. Nacho kan zowel in het centrum als op de vleugels uit de voeten.

José Mourinho liet vorige week al weten dat hij hoopt op nog een vierde versterking bij Manchester United na het aantrekken van Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovic en Henrikh Mkhitaryan. The Daily Mirror schrijft dat de Portugees zijn pijlen gericht heeft op Cesc Fàbregas, met wie hij samenwerkte bij Chelsea. Nu Antonio Conte het als manager voor het zeggen heeft op Stamford Bridge is het nog maar de vraag welke rol de Spaanse middenvelder krijgt. Zo zou Chelsea interesse hebben in N'Golo Kanté en Radja Nainggolan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.