Transferdagboek 18/07: Diego Costa, Higuaín, Sané, Toprak

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 18/07: Diego Costa, Higuaín, Sané, Toprak

Diego Costa flirtte al vrij snel na zijn komst bij Chelsea met een terugkeer naar Atlético Madrid. Voorzitter Enrique Cerezo heeft maandag bevestigd dat er inderdaad gesprekken zijn gevoerd met de verloren zoon, die in 2014 voor 38 miljoen euro naar Stamford Bridge verhuisde. 'We praten met de speler en werken er aan om hem te laten terugkeren naar Atlético Madrid. We zijn er bijna, maar meer kan ik er niet over zeggen.' Het sluit de komst van andere aanvallers als Carlos Bacca en Mauro Icardi meteen uit.

Ook Ömer Toprak kan een transfer voorlopig op zijn buik schrijven. De Turkse verdediger van Bayer Leverkusen was bij Borussia Dortmund in beeld als opvolger van Mats Hummels, maar zal pas in 2017 naar BVB komen. Trainer Thomas Tuchel heeft met Marc Bartra, Sokratis Papastathopoulos, Sven Bender en Matthias Ginter voldoende alternatieven en de clubleiding vindt het daarom nu te ver gaan om Toprak voor meer dan twintig miljoen euro aan te trekken. Volgend jaar is de mandekker immers voor twaalf miljoen euro op te pikken.

Dat zal bij lange na niet genoeg zijn om Schalke 04 ervan te overtuigen Leroy Sané af te staan. Desondanks overweegt Bayern München volgens Kicker sterk om de Duitse EK-ganger niet volgend jaar, maar nu al naar Zuid-Duitsland te halen. De nieuwe blessure van Arjen Robben heeft de leiding van Der Rekordmeister aan het denken gezet. Ook weegt mee dat Manchester City en Real Madrid achter het toptalent aanzitten. En dan is het misschien verstandiger om nu 45 miljoen euro te betalen voor Sané dan nog een jaar te wachten en hem in de klauwen van de concurrentie te drijven.

Het had er alle schijn van dat Gonzalo Higuaín voor de contractueel vastgelegde afkoopsom van 94 miljoen euro van Napoli naar Juventus zou overstappen, maar beide kampen hebben dat nu ontkend. Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis zegt dat Juventus nooit de intentie heeft gehad de Argentijnse spits voor het exorbitant hoge bedrag naar Turijn te halen en geeft de Italiaanse kranten de schuld van de hype rondom Higuaín. Ook Giuseppe Marotta, directeur van De Oude Dame, bestrijdt dat er is onderhandeld over een transfer. 'Voor nu is het gesloten boek.'

Zoals het er nu voor staat blijft Gonzalo Higuaín 'gewoon' bij Napoli.
Zoals het er nu voor staat blijft Gonzalo Higuaín 'gewoon' bij Napoli.

Dat geldt wat VfL Wolfsburg-manager Klaus Allofs betreft ook voor een eventueel vertrek van Julian Draxler. Arsenal zou de Duitse EK-ganger voor zestig miljoen euro willen inlijven, maar Allofs stelt in gesprek met Bild dat daar geen sprake van zal zijn. 'Die verhalen kunnen de ijskast in. Het is volstrekt duidelijk: Draxler mag niet weg.' Daartegenover staat dat mannen als Ricardo Rodríguez en Vieirinha wel nadenken over een transfer, net als André Schürrle. De 55-voudig international staat op het punt voor dertig miljoen euro naar Borussia Dortmund te verkassen.

Volgens Italiaanse media heeft ook Chelsea bijna een nieuwe speler binnen. Diego López heeft al een akkoord met de nieuwe club van manager Antonio Conte, maar de 34-jarige Spanjaard (ex-Real Madrid) zal pas naar Stamford Bridge komen als Asmir Begovic een nieuwe club heeft. De Bosnische doelman vertrekt naar verluidt naar het Everton van manager Ronald Koeman, waar hij de concurrentiestrijd aan moet gaan met Maarten Stekelenburg. López zal net als bij AC Milan, waar de zeventienjarige Gianluigi Donnarumma uitgroeide tot eerste keus, wel genoegen moeten nemen met een reserverol door de aanwezigheid van Thibaut Courtois.

Clubpresident Bruno de Carvalho heeft geïnteresseerde clubs voor de zekerheid nog maar eens gewaarschuwd dat João Mário niet te koop is. De middenvelder won met Portugal het EK en zou hoog op het verlanglijstje van Internazionale staan. 'Wij zijn niet van plan hem te verkopen. Wij wisten al dat we geweldige spelers hadden en daar zijn andere clubs nu blijkbaar ook achter gekomen. Dat maakt ons juist trots in plaats van onrustig', aldus de topman van Sporting Lissabon tegen O Jogo.

Reece Oxford is nog maar zeventien jaar oud, maar dat schrikt de Engelse topclubs niet af. The Sun schrijft dat de strijd om de handtekening van het West Ham United-talent tussen Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur gaat. De jeugdinternational, die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan, moet zo'n achttien miljoen euro kosten. Oxford was vrijdag met Engeland Onder-19 nog te sterk voor de Nederlandse leeftijdsgenoten op het EK.

Reece Oxford in duel met Abdelhak Nouri.
Reece Oxford in duel met Abdelhak Nouri.

Álvaro Negredo keert terug op de Engelse velden. Volgens AS gaat de spits niet mee op trainingskamp in Nederland met Valencia, omdat hij een akkoord bereikt heeft met Middlesbrough. De Engelse promovendus huurt Negredo voor een jaar. De aanvaller speelde in het verleden al eens voor Manchester City in de Premier League. Zijn transfer naar Middlesbrough hangt alleen nog af van de uitslag van de medische keuring.

Ragnar Klavan staat op het punt om een ware droomtransfer af te ronden, schrijft Sky Sports. De dertigjarige Est is namelijk vrijwel rond met Liverpool, dat vijf miljoen euro betaalt voor de verdediger van FC Augsburg. Klavan, die als centrale verdediger en linksback uit de voeten kan, speelde in Nederland voor Heracles Almelo en AZ.

Napoli hoopt dat Ajax alsnog bereid is Arek Milik te verkopen. De Italiaanse topclub heeft volgens La Gazzetta dello Sport twintig miljoen euro over voor de Poolse spits en wil de deal meteen afronden zodra Gonzalo Higuaín is vertrokken. Ajax liet onlangs nog weten dat Milik niet te koop is, maar dat zei de club in het verleden ook eens over Wesley Sneijder. Sneijder vertrok destijds alsnog na een monsterbod van Real Madrid.

Hal Robson-Kanu was in het shirt van Wales een van de verrassingen op het EK in Frankrijk. De spits heeft nog altijd geen nieuwe club gevonden, maar dat is een kwestie van tijd. Robson-Kanu heeft volgens The Sun zelfs twee aanbiedingen uit China afgewezen. Jiangsu Suning en Bejing Guoan boden de aanvaller een weeksalaris aan van 120.000 euro, maar Robson-Kanu wil in Engeland blijven spelen. Hull City heeft de beste papieren.

Dan over naar Manchester, waar José Mourinho nog niet klaar is op de transfermarkt met Manchester United. Behalve een middenvelder - Paul Pogba (Juventus) en Blaise Matuidi (PSG) zijn de topkandidaten - is ook de komst van een rechtsback in de ogen van de manager noodzakelijk. Voor die positie heeft hij Fabinho op het oog. De verdediger van AS Monaco behoort net als Mourinho tot de stal van de machtige agent Jorge Mendes en moet 26,5 miljoen euro opleveren, weet The Sun.

Omdat middenvelders als Morgan Schneiderlin en Bastian Schweinsteiger mogen vertrekken ziet Mourinho de komst van een extra middenvelder voor de breedte van de selectie ook wel zitten. Joe Allen komt bij Liverpool nauwelijks aan spelen toe en staat op de lijst van Manchester United. Concreet is die belangstelling nog niet, en de kans is volgens The South Wales Evening Post dan ook groot dat de Welshe EK-ganger kiest voor zekerheid door terug te keren naar zijn oude club Swansea City.

Na Tottenham Hotspur en Everton wordt nu ook Liverpool in verband gebracht met Georginio Wijnaldum. De ex-PSV'er degradeerde afgelopen seizoen met Newcastle United, maar draaide zelf wel een prima seizoen. Om die reden wil Liverpool-manager Jürgen Klopp Wijnaldum maar wat graag naar Anfield Road halen, aldus The Telegraph. Klopp heeft daar een bedrag van 24 miljoen euro voor over, maar Newcastle aast op ongeveer tien miljoen euro meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.