Transferdagboek 26/07: João Mário, Ødegaard en Bonucci

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 26/07: João Mário, Ødegaard en Bonucci

Paris Saint-Germain-trainer Unai Emery wil dat er na het vertrek van Zlatan Ibrahimovic nog een spits wordt toegevoegd aan zijn selectie. 'We hebben iemand nodig naast Edinson Cavani', laat de van Sevilla overgekomen Emery weten in gesprek met L'Équipe. 'Straks loopt Cavani een blessure op…' Het is aan PSG's kersverse directeur voetbalzaken Patrick Kluivert om aan de wens van Emery te voldoen.

Liverpool zit achter João Mário aan. Volgens de vader van de middenvelder die met Portugal de EK-titel veroverde hebben The Reds een bod van veertig miljoen euro uitgebracht op zijn zoon. Tevergeefs: Sporting Lissabon weigert de 23-jarige João Mário deze transferperiode te laten gaan. 'Mijn zoon is een professional en begrijpt het standpunt van Sporting', aldus João Mário senior in dagblad Diário de Notícias.

Real Madrid zou spelen met de gedachte om Martin Ødegaard komend seizoen te verhuren. De nog altijd slechts zeventien jaar oude Noor hoeft op korte termijn niet te rekenen op veel speeltijd bij de Spaanse recordkampioen. De krant AS denkt te weten dat Hamburger SV zich heeft gemeld voor Ødegaard. Real nam de spelmaker begin 2015 voor ongeveer vier miljoen euro over van Strømsgodset IF.

Niet alleen Manchester City, maar ook Manchester United onderzoekt de mogelijkheid om Leonardo Bonucci over te nemen van Juventus. Althans, dat bericht The Manchester Evening News. Manager José Mourinho zou per se zijn defensie nog willen versterken met een ervaren kracht. De Portugees haalde al wel Eric Bailly naar Old Trafford, maar de van Villarreal overgekomen verdediger moet waarschijnlijk nog enkele maanden acclimatiseren. Het contract van Bonucci met Juventus loopt in 2020 af.

Luciano Vietto reist niet met de Atlético Madrid-selectie mee naar Australië, waar de Madrilenen vrijdag tegen Tottenham Hotspur spelen. Volgens Marca en AS staat de Argentijnse spits op het punt naar Sevilla te verkassen. De Argentijnse aanvaller wordt voor een jaar gehuurd, met een optie tot koop ter waarde van twintig miljoen. Vietto werd ook gelinkt aan Barcelona. Overigens zijn Sevilla en Atlético nog niet klaar met elkaar, want beide clubs praten ook nog over een mogelijke transfer van Kevin Gameiro naar Madrid. Sevilla vraagt veertig miljoen euro voor de Franse spits.

Na zijn sterke prestaties op het EK ligt het in de lijn der verwachtingen dat Moussa Sissoko vertrekt bij het gedegradeerde Newcastle United. Volgens Franse media zijn er deze week twee nieuwe biedingen binnen gekomen op de middenvelder, namelijk van Liverpool en Borussia Dortmund. De biedingen van beide clubs zouden nog niet in de buurt komen van Newcastles vraagprijs van veertig miljoen euro.

Jorge Sampaoli is pas een paar weken trainer van Sevilla, maar er wordt nu al aan de Argentijnse ex-bondscoach van Chili getrokken. De Argentijnse bond wil Sampaoli namelijk als bondscoach, een functie die hij zou gaan moeten combineren met zijn werkzaamheden bij Sevilla. De Europa League-winnaar laat tegenover AS weten totaal onbekend te zijn met de interesse vanuit Argentinië.

Carlos Bacca werd in verband gebracht met Napoli en West Ham United, maar volgens Mundo Deportivo heeft ook Barcelona interesse in de Colombiaanse doelpuntenmachine. Barça had een voorkeur voor Luciano Vietto van Atlético, maar hij lijkt voor Sevilla te kiezen.

Liverpool nam al afscheid van Joe Allen, Martin Skrtel en Jordan Ibe, maar de grote schoonmaak op Anfield houdt aan. Christian Benteke, Mario Balotelli, Lazar Markovic, Andre Wisdom, Luis Alberto en Brad Smith mogen weg. Volgens The Daily Mail heeft Crystal Palace serieuze belangstelling voor Benteke, die tussen de 35 en 40 miljoen euro moet kosten.

AC Milan is bezig zich defensief te versterken. De transfervrije Alvaro Arbeloa tekent deze week een eenjarig contract in San Siro, terwijl er ook belangstelling bestaat voor Martín Cáceres. De Uruguayaan zit zonder club na zijn vertrek bij Juventus, maar heeft over belangstelling niet te klagen. Volgens Mediaset zien ook Napoli, AS Roma en Internazionale hem graag komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.