Transferdagboek 22/07: Kostic, Berahino en Adriano

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 22/07: Kostic, Berahino en Adriano

Het gaat deze transferperiode veel over Filip Kostic, maar de hoofdrolspeler zelf hield lange tijd zijn kaken stijf op elkaar. Tot vrijdag. De buitenspeler van het uit de Bundesliga gedegradeerde VfB Stuttgart zegt in Bild dat hij coûte que coûte naar Hamburger SV wil. 'Dat is de beste club voor mij. In Hamburg kan ik een betere voetballer worden. Zes weken geleden heb ik de knoop al doorgehakt.' De voormalig FC Groningen-speler staat ook in de belangstelling van VfL Wolfsburg en Schalke 04.

Afgaande op het aantal keren dat Saido Berahino in dit dagboek figureert is het eigenlijk een wonder dat de 22-jarige aanvaller nog uitkomt voor West Bromwich Albion. Daar komt mogelijk snel verandering in. Volgens diverse Engelse media, waaronder Sky Sports, heeft Crystal Palace een bod van twintig miljoen pond (24 miljoen euro) uitgebracht op Berahino, die ook op avances van Stoke City kan rekenen.

Turkse media melden dat Besiktas en Barcelona een akkoord hebben bereikt over de transfer van Adriano naar Turkije. De linkervleugelverdediger is na de komst van Lucas Digne overbodig verklaard door de Catalanen. Zijn verbintenis loopt nog door tot halverwege 2017. Adriano staat sinds 2010 onder contract bij Barcelona.

Adriano is volgens Turkse media op weg naar Besiktas
Adriano is volgens Turkse media op weg naar Besiktas

Armando Perez, de waarnemend voorzitter van de Argentijnse voetbalbond, begint volgende week aan een trip door Europa. Zijn belangrijkste missie? Lionel Messi ervan overtuigen om zich toch beschikbaar te blijven stellen voor de nationale ploeg. Een submissie is het vinden van een nieuwe bondscoach na het vertrek van Gerardo Martino. Volgens Argentijnse media gaat Perez in elk geval aftastende besprekingen voeren met Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino.

Real Madrid heeft een bod van 85 miljoen euro ontvangen op James Rodríguez. Dat is geen bericht waarmee een van de Spaanse kranten uitpakt, maar een nieuwtje dat de 25-jarige Colombiaan zelf deelt met de wereld. 'Ik ben op de hoogte gebracht van dat bod, maar ik ben niet van plan te vertrekken', zegt Rodríguez in de krant Marca. 'Het is altijd mijn droom geweest om hier te slagen.' Eerder deze week zei Real Madrid-trainer Zinedine Zidane al dat hij komend seizoen rekent op de spelmaker, die in de vorige jaargang meer dan hem lief was op de bank zat.

Leonardo Ulloa ziet voor zichzelf geen toekomst weggelegd bij Leicester City. Volgens Sky Sports heeft de bijna dertigjarige Argentijnse aanvaller de directie laten weten dat hij wil vertrekken na een seizoen waarin hij de concurrentiestrijd van onder anderen Jamie Vardy verloor. Ulloa ziet in de komst van Ahmed Musa nog een teken dat manager Claudio Ranieri weinig vertrouwen in hem heeft.

Leonardo Ulloa: op weg naar de uitgang bij Leicester City?
Leonardo Ulloa: op weg naar de uitgang bij Leicester City?

Nu Barcelona een totaalbedrag van vijftig tot zestig miljoen euro heeft neergeteld voor Valencia-middenvelder André Gomes, staat Ivan Rakitic op de nominatie om te vertrekken. De Kroaat zou al gesproken hebben met Juventus. Zijn zaakwaarnemer verstuurde bovendien een veelzeggende tweet: 'Het is tijd om te gaan.'

De tijd van Bruno Martins Indi bij FC Porto lijkt voorbij. De verdediger kreeg donderdag als enige veldspeler geen speeltijd in het oefenduel met PSV (3-0 winst voor de Eindhovenaren) en mag volgens Record vertrekken. Bij Porto is men niet overtuigd van de kwaliteiten van de ex-Feyenoorder en Martins Indi zelf is ook wel klaar met zijn avontuur in Portugal. Het Everton van manager Ronald Koeman werd al gelinkt aan de Oranje-international.

Robin van Persie wordt door de Spaanse krant AS wederom in verband gebracht met Barcelona. De Spaanse topclub zoekt nog een spits en ziet in Van Persie de ideale kandidaat om als stand-in te fungeren voor Luis Suárez, Lionel Messi en Neymar. Fenerbahçe wil tien miljoen euro hebben voor de Nederlander en dat bedrag is geen probleem voor Barça, dat wel aanhikt tegen de salariseisen van Van Persie: vijf miljoen euro per jaar.

José Mourinho verwacht niet dat Juan Mata deze zomer vertrekt bij Manchester United. De Spanjaard werd eerder de deur uitgewerkt door de Portugese manager bij Chelsea, maar dat betekent niet dat hij nu opnieuw weg moet. 'Hij weet dat ik hem een goede speler vind. Tot 31 augustus mogen ontevreden spelers vertrekken, maar ik denk dat hij tevreden is. Ik verwacht niet dat hij om een vertrek zal vragen', aldus Mourinho tegenover Sky Sports.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.