Transferdagboek 21/07: Balotelli, Schürrle en Pogba

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 21/07: Balotelli, Schürrle en Pogba

Waar gaat Mario Balotelli zijn toekomst vervolgen nu Liverpool geen toekomst meer ziet in het Italiaanse enfant terrible? Het zou best wel eens kunnen dat de Italiaanse spits herenigd gaat worden met Roberto Mancini, die momenteel coach van Internazionale is. De twee hielden er in het verleden bi Manchester City al een haat- liefdeverhouding op na, maar dat zou Mancini er niet van weerhouden hebben bij de clubleiding een goed woordje te doen voor de inmiddels 25-jarige spits. Tuttosport meldt dat de aanvaller voor een relatief laag bedrag kan worden overgenomen gezien zijn uitzichtloze situatie in Engeland. Voor Balottelli, die afgelopen seizoen nog op huurbasis voor aartsrivaal AC Milan (!) speelde, zou het een rentree bij Inter betekenen. Tussen 2006 en 2010 kwam hij uit voor de Nerazzurri alvorens zijn buitenlandse avontuur startte in Manchester.

Bayern München mag dan volgend seizoen ook weer de absolute favoriet in Duitsland zijn, Borussia Dortmund heeft inmiddels weer de beschikking over een fraaie voorhoede. Als Pierre-Emerick Aubameyang blijft, kan hij in de Bundesliga in de rug gesteund gaan worden door Marco Reus, Mario Götze én André Schürrle. Volgens BILD zal morgen immers zijn transfer van VfL Wolfsburg naar Dortmund wereldkundig gemaakt worden. De 25-jarige aanvaller zou voor dertig miljoen euro de overstap gaan maken. De terugkeer van Götze werd donderdag al aangekondigd. Of Dortmund daadwerkelijk Bayern het leven zuur kan maken, moet blijken. Maar met talenten Ousmane Dembélé en Emre Mor ook nog als opties, heeft trainer Thomas Tuchel in ieder geval genoeg te kiezen.

In de Premier League komt er een stoeltje vrij door de overgang van Sunderland-manager Sam Allardyce naar de FA. Waarschijnlijk wordt 'Big Sam' vrijdag benoemd tot bondscoach; er wordt nog gesteggeld over een afkoopsom. Volgens The Daily Telegraph zal David Moyes de vacature bij Sunderland gaan invullen. Met de 53-jarige Schot zouden al verschillende gesprekken zijn gevoerd. Sinds 9 november 2015, toen Moyes werd ontslagen bij Real Sociedad, zit de oud-manager van Manchester United zonder werk.

West Ham United lijkt een grote slag te gaan slaan op de transfermarkt. De club heeft volgens diverse Engelse media een akkoord bereikt met AC Milan over Carlos Bacca. De Colombiaanse spits was vorig seizoen goed voor achttien doelpunten in de Serie A. West Ham betaalt ongeveer dertig miljoen euro voor de 29-jarige goalgetter.

Borussia Mönchengladbach heeft tevergeefs een bod van twintig miljoen euro uitgebracht op Andreas Christensen. De twintigjarige verdediger werd het afgelopen seizoen door Chelsea verhuurd aan Gladbach en speelt ook komend seizoen op huurbasis voor de Duitsers. Van een permanent vertrek wil Chelsea echter niets weten, meldt The Daily Mail.

Swansea City hoopt Nacer Chadli te verleiden tot een transfer. De Welshe club heeft volgens The Times een bod van twaalf miljoen euro gedaan op de aanvaller van Tottenham Hotspur. De Londenaren willen echter minimaal achttien miljoen euro hebben voor de Belgische ex-speler van FC Twente.

Verkast Nacer Chadli naar Swansea City? Een eerste bod uit Wales is afgewezen door Tottenham Hotspur.
Verkast Nacer Chadli naar Swansea City? Een eerste bod uit Wales is afgewezen door Tottenham Hotspur.

Er is eindelijk witte rook: Paul Pogba gaat naar Manchester United. Althans, dat melden diverse Engelse en Italiaanse media. Juventus zou een bod van 120 miljoen euro geaccepteerd hebben. Pogba moet er zelf nog wel uitkomen met United. Zodra dat dat is gebeurd, is de Franse middenvelder de duurste speler aller tijden. Een akkoord over een jaarsalaris van 13,7 miljoen euro hangt al in de lucht. Behalve vanuit Engelse en Italiaanse media kwamen er bovendien meer aanwijzingen voor de op handen zijnde megatransfer. De kapper van Pogba kondigde de overgang al aan en uitgerekend nu bleek dat bij de rugnummers van Manchester United voor komend seizoen nummer 6 nog niet vergeven is...

Als opvolger voor Pogba heeft Juventus Moussa Sissoko in beeld. De middenvelder van het gedegradeerde Newcastle United speelde een ijzersterk EK met Frankrijk en wordt door de Italiaanse topclub gezien als de ideale versterking. Volgens The Guardian heeft Juventus 42 miljoen euro over voor Sissoko, die ook in de belangstelling staat van Manchester United en Arsenal.

Joe Allen staat op het punt een meerjarig contract bij Stoke City te tekenen. De Engelse middenmoter heeft volgens The Guardian een akkoord bereikt met Liverpool over een transfersom van vijftien miljoen euro. Allen blonk op het afgelopen EK nog uit in dienst van Wales. Overigens werd eerder deze week ook Manchester United genoemd als mogelijke nieuwe club voor Allen.

Gaat Arsenal aan de haal met Mauro Icardi? Volgens La Gazzetta dello Sport wel. De vrouw en tevens zaakwaarnemer van de Argentijnse spits is in Londen om te onderhandelen met Arsenal, dat bereid is Icardi zeven miljoen euro per jaar te betalen. Internazionale verlangt zo'n vijftig miljoen euro voor de goalgetter.

Javier Hernández moet de opvolger worden van de naar Real Madrid vertrokken Álvaro Morata bij Juventus. De Italiaanse landskampioen is volgens Bild in de markt voor de spits van Bayer Leverkusen, die zo'n twintig miljoen euro moet kosten. De 28-jarige Chicharito verruilde Manchester United een jaar geleden voor Leverkusen, waar hij in zijn debuutseizoen goed was voor zeventien doelpunten in de Bundesliga.

Romelu Lukaku is de belangrijkste kandidaat om Diego Costa op te volgen bij Chelsea, meldt Sky Sport Italia. In principe mag Diego Costa niet weg, maar zijn oude club Atlético Madrid waagt toch een poging. Pas wanneer Chelsea een akkoord heeft met een club over een opvolger van Diego Costa, mag de Spanjaard alsnog vertrekken. Chelsea zou zestig miljoen euro willen betalen voor Lukaku, maar Everton wil minimaal tachtig miljoen voor de Belg, die in het verleden al voor Chelsea uitkwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.