Transferdagboek 24/07: Van Persie, Sanmartean en Mandzukic

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 24/07: Van Persie, Sanmartean en Mandzukic

Lucian Sanmartean is transfervrij nadat zijn contract bij Al Ittihad begin juli afliep. De 36-jarige middenvelder, die het afgelopen EK namens Roemenië nog 45 minuten in actie kwam tegen Albanië, hoeft niet te rekenen op een contract bij een club uit zijn thuisland. 'Niemand wil hem hebben in Roemenië', tweette sportjournalist Emanuel Rosu. In een reactie werd Sanmartean gekoppeld aan een terugkeer naar FC Utrecht. De Domstedelingen gaven een leesbevestiging, of moeten we een rentree zien als een serieuze optie?

Bij Juventus kent Mario Mandzukic inmiddels ook zijn plaats. De spits weet dat zijn werkgever op het punt staat Gonzalo Higuaín voor zo'n 94 miljoen weg te kapen bij Napoli - niet bepaald een bedrag voor een wisselspeler - en kan nu al concluderen dat hij komend seizoen niet op al te veel speeltijd hoeft te rekenen. West Ham United biedt mogelijk uitkomst. The Hammers zouden de Kroaat volgens Vecernji graag inlijven, nadat de andere Juve-spits Zaza een aanbod van de Engelsen in een eerder stadium al naast zich neerlegde.

Tiago Goncalves, de zaakwaarnemer van Benfica-spits Jonas, doet hard zijn best om de marktwaarde van zijn cliënt op te krikken. Tegenover Globo meldt Goncalves dat Barcelona geïnteresseerd is in Jonas: 'Maar ik wil duidelijk maken dat hij gelukkig is bij Benfica. De flirt van Barcelona is slechts een beloning voor zijn sterke spel.' In Catalonië kan de 32-jarige Braziliaan volgens zijn makelaar een back-up worden voor Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar.

Trainer Jorge Jesus heeft bij SportTV duidelijk gemaakt dat Robin van Persie niet naar Sporting Lissabon gaat komen. 'Hij is een geweldige speler, maar dat is Lionel Messi ook', aldus Jesus. 'Het lijkt me fantastisch om Van Persie in mijn selectie te hebben, maar we kunnen hem niet betalen. Tenzij we ons stadion en alle andere bezittingen verkopen. Maar we zullen toch ergens moeten spelen...'

Jorge Jesus stelt dat het aantrekken van Robin van Persie niet realistisch is voor Sporting.
Jorge Jesus stelt dat het aantrekken van Robin van Persie niet realistisch is voor Sporting.

Ook bij Borussia Dortmund is het transferpotje leeg. Na het vastleggen van Mikel Merino, Emre Mor, Marc Bartra, Sebastian Rode, Raphaël Guerreiro, Ousmane Dembélé, Mario Götze en André Schürrle is de Duitse topclub klaar met kopen. 'Er gaat niets meer gebeuren. We hebben meer dan genoeg spelers', meldt directeur Hans-Joachim Watzke.

Slecht nieuws voor Manchester United-fans die dromen van een terugkeer van Cristiano Ronaldo. De 31-jarige Portugees vlast op een nieuw contract bij Real Madrid. 'Ik wil graag langer blijven. Als de club het ook wil, zal er snel iets naar buiten worden gebracht', laat Ronaldo weten aan de krant AS. De huidige verbintenis van de Portugees met de Champions League-winnaar expireert in 2018.

De onderhandelingen tussen Stoke City en Marko Arnautovic over verlenging van het al in 2017 aflopende contract met de 27-jarige Oostenrijker slepen zich al maanden voort zonder concreet resultaat. Manager Mark Hughes van de Premier League-club erkende vorige week dat het wel even kan duren vooraleer er een akkoord is bereikt. Misschien komt er wel nooit witte rook, want het Everton van Ronald Koeman onderneemt volgens The Sunday People een poging om de aanvaller te contracteren.

Mogelijk nog deze maand mag Paul Pogba zich speler van Manchester United noemen. Volgens de Britse tabloids willen The Red Devils een dezer dagen een akkoord bereiken met Juventus over de 'wereldrecordtransfer'. De Italiaanse kampioen staat naar verluidt op het punt om een bod van 130 miljoen euro op de 23-jarige middenvelder te accepteren. Zaakwaarnemer Mino Raiola is reeds naar het vakantieadres van Pogba in Miami gevlogen om het te hebben over de persoonlijke voorwaarden. De Fransman hoeft met een geschat weeksalaris van 350.000 euro niet om te komen van de honger als hij kiest voor United.

Over de toekomst van Wilfried Bony is de afgelopen weken ook veel te doen. De 27-jarige aanvaller lijkt niet voor te komen in de plannen van de nieuwe Manchester City-manager Pep Guardiola en mag derhalve vertrekken. The Daily Express bericht dat Bony's oude club Swansea City in de markt is voor de Ivoriaan, maar dat Everton van de beste papieren heeft om hem in te lijven. City heeft immers een oogje op verdediger John Stones van de club uit Liverpool, waardoor Bony in de 'Stones-prijs' kan worden inbegrepen.

Nu we het toch over Everton hebben, Koemans club zou niet alleen azen op Arnautovic en Bony, maar ook 'ver' zijn met Axel Witsel. Verschillende Engelse media melden dat Zenit Sint-Petersburg een bod van dertig miljoen euro op de 27-jarige middenvelder heeft geaccepteerd. De Belg moet nog wel instemmen met de persoonlijke voorwaarden. Witsel gaf al verschillende keren aan dat hij deze zomer terug wil keren naar West-Europa.

Everton en Zenit Sint-Petersburg zouden het eens zijn over een transfer van Axel Witsel.
Everton en Zenit Sint-Petersburg zouden het eens zijn over een transfer van Axel Witsel.

Als we de krant Marca mogen geloven, heeft Manchester City zijn eerste winteraankoop al binnen. Met Palmeiras zou overeenstemming zijn bereikt over de transfer van Gabriel Jesús naar het Etihad Stadium. Met de deal is 32 miljoen euro gemoeid. De Braziliaanse club wil wel dat de negentienjarige aanvaller pas in januari de overstap naar Engeland maakt. Jesús stond ook in de belangstelling van onder meer Real Madrid, maar een gesprek met Guardiola doet de balans in het voordeel van City uitslaan.

Arsenal flirt niet alleen met Leicester City-spelmaker Riyad Mahrez, maar heeft ook een oogje op Alexandre Lacazette. Manager Arsène Wenger, die onlangs nog benadrukte dat hij het budget heeft voor mega-aankopen, zou zestig miljoen euro willen bieden op de 25-jarige aanvaller van Olympique Lyon. Volgens The Daily Mirror voerde Wenger afgelopen maand al een onderhoud met de belangenbehartiger van Lacazette.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.