Transferdagboek 28/07: Markovic, Schweinsteiger en Jesé

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 28/07: Markovic, Schweinsteiger en Jesé

Fiorentina en AS Roma hebben hun oog laten vallen op Lazar Markovic, zo melden verschillende Italiaanse media. De 22-jarige Serviër staat op de nominatie voor een vertrek bij Liverpool. De Engelse club nam Markovic in de zomer van 2014 voor een slordige 25 miljoen euro over van Benfica, maar in Liverpool wist de buitenspeler de verwachtingen nooit waar te maken. Na een huurperiode bij Fenerbahçe, staat de 21-voudig international voor een vertrek naar Italië, al zou ook Sporting Lissabon interesse hebben.

Bastian Schweinsteiger is volgens The Guardian op weg naar de uitgang op Old Trafford. De Duitser was donderdag opvallend genoeg afwezig bij de training van Manchester United. De Engelse krant schrijft dat het onwaarschijnlijk is dat de middenvelder een belangrijke rol speelt in de plannen van manager José Mourinho, de opvolger van Louis van Gaal. Onder laatstgenoemde kwam de 31-jarige spelmaker het voorbije seizoen tot 18 optredens in de Premier League.

Jesé Rodríguez staat volgens de krant AS op het punt om Real Madrid op huurbasis te verruilen voor Paris Saint-Germain. De 23-jarige aanvaller hoeft bij de Champions League-winnaar niet op veel speeltijd te rekenen, terwijl PSG juist offensieve versterking zoekt na het vertrek van Zlatan Ibrahimovic. Sowieso is de toekomst van Jesé een interessant onderwerp, aangezien zijn contract al in 2017 afloopt.

Wat één briljant doelpunt kan doen: Hal Robson-Kanu zou zich in het gevlei hebben gespeeld van zowel Sevilla als Atlético Madrid. De 27-jarige aanvaller uit Wales, die in het duel met België voor een van de mooiste EK-goals zorgde, is inmiddels al vier weken werkloos na het aflopen van zijn contract met Reading. Ook een aantal Premier League-clubs zit naar verluidt achter hem aan.

Paul Pogba is definitief op weg naar Manchester United. Juventus heeft een bod van de Engelse topclub geaccepteerd en ook Pogba is overstag. Aanvankelijk wilde de Fransman nog even wachten om te kijken of ook Real Madrid een bod uit zou brengen, maar de Spaanse gigant wil volgens Marca bij lange na niet voldoen aan de vraagprijs van 125 miljoen euro en werd dan ook nooit concreet.

Swansea City heeft Peter Crouch op het oog om het spitsenprobleem van de club op te lossen. De Welshe club scoorde het afgelopen seizoen moeilijk en heeft volgens The Sun nu een bod van vier miljoen euro uitgebracht op Crouch, die bij Stoke City niet meer kan rekenen op een basisplaats.

Nu Manchester City op het punt staat om John Stones over te nemen van Everton, heeft Eliaquim Mangala te horen gekregen dat hij mag vertrekken. De Fransman komt niet voor in de plannen van manager Pep Guardiola en The Sun meldt dat Valencia concreet in de markt is voor hem.

David Moyes wil direct zijn stempel drukken op het transferbeleid van Sunderland. De nieuwbakken manager van de club zet hoog in en wil volgens Record niemand minder dan Eduardo Salvio naar de Engelse laagvlieger halen. De transfersom? 25 miljoen euro.

Speelt Eduardo Salvio volgend seizoen in de Premier League? Sunderland wil zakendoen met Benfica.
Speelt Eduardo Salvio volgend seizoen in de Premier League? Sunderland wil zakendoen met Benfica.

Brad Guzan vervolgt zijn carrière bij Middlesbrough. De doelman, wiens aflopende contract bij het degegradeerde Aston Villa niet verlengd werd, wordt donderdag medisch gekeurd en tekent daarna een contract bij de promovendus. Middlesbrough versterkte zich eerder ook al met Víctor Valdés

De geruchten over een vertrek van Robin van Persie bij Fenerbahçe blijven maar toenemen. Nu zou Rangers in de markt zijn voor de spits. De bookmakers geloven in ieder geval in een transfer van Van Persie naar Schotland, want waar je aanvankelijk tien keer je inzet terug keer is dat nu nog maar vier keer. Daarmee is Rangers in de ogen van de bookies topfavoriet voor het binnenhalen van de Nederlander.

Vertrekt Diego Costa dan toch naar zijn oude liefde Atlético Madrid? De Spaanse topclub leek er niet uit te komen met Chelsea, maar door een bericht van de spits op Instagram wordt in Engeland weer volop gespeculeerd over een transfer. Diego Costa postte namelijk onderstaande foto waarop hij afscheid zou nemen van zijn ploeggenoten.

Thank you very much for all my friends!!!

Een foto die is geplaatst door Diego Costa (@diego.costa) op

Hij is inmiddels 38 jaar, maar de aanbiedingen stromen nog binnen voor de transfervrije Miroslav Klose. 'Veel clubs hebben zich gemeld, maar ik heb geen haast. Ik ga in ieder geval niet terug naar Duitsland', aldus de spits, die vorig seizoen speelde voor Lazio. Klose heeft onder meer aanbiedingen uit de Verenigde Staten ontvangen.

Even lonkte een Turks avontuur voor Mario Balotelli. De voorzitter van Besiktas werd namelijk geciteerd terwijl hij zei de Italiaan naar zijn club te willen halen. In een statement laat Besiktas echter weten dat preses Fikret Orman deze uitspraken nooit heeft gedaan. De bij Liverpool overbodige spits lijkt dan ook niet in beeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.