Transferdagboek 27/07: Sampaoli, Koulibaly, Stones en Icardi

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 27/07: Sampaoli, Koulibaly, Stones en Icardi

Nog voordat hij ook maar één officieel duel heeft gecoacht bij Sevilla zou Jorge Sampaoli al zijn contract willen verscheuren bij de Europa League-winnaar. Een van zijn zaakwaarnemers zegt in Argentijnse media dat de trainer dolgraag Gerardo Martino op zou willen volgen als bondscoach van Argentinië, maar dat Sevilla hem aan zijn verbintenis houdt.

Over vijf weken sluit de transfermarkt al en Chelsea is nog altijd op zoek naar een speler die de defensie moet versterken. Volgens Sky Italia staat Kalidou Koulibaly van Napoli bovenaan de wensenlijst van manager Antonio Conte. De Londenaren zouden zelfs al een bod van 45 miljoen euro hebben uitgebracht. Napoli, dat deze week al flink cashte met de verkoop van Gonzalo Higuaín aan Juventus, moet nog antwoorden op de toenadering van Chelsea.

Manchester City zoekt zijn verdedigers kennelijk in een duurder segment dan Chelsea. De nieuwe werkgever van Pep Guardiola is volgens de BBC in gesprek over een transfer van John Stones naar het Etihad Stadium. De 22-jarige verdediger van Everton moet de lieve som van zestig miljoen euro kosten. Afgelopen jaar zette Chelsea nog tevergeefs alles op alles om Stones vast te leggen.

Vier keer is geen scheepsrecht voor Napoli in de 'Mauro Icardi-saga'. Internazionale heeft namelijk ook een vierde bod van 52 miljoen euro (met daarbovenop een aantal bonussen) op de 23-jarige Argentijn afgewezen, zo melden verschillende Italiaanse media. Eigenaar Erick Thohir van Internazionale heeft verklaard dat Icardi simpelweg niet te koop is.

Besiktas ziet in Mario Balotelli de opvolger van Mario Gómez, die door de politieke onrust in Turkije besloot zijn verblijf bij de Turks kampioen niet te verlengen. Dat de bij Liverpool overbodige 25-jarige Italiaan te boek staat als moeilijke jongen, vinden ze bij Besiktas niet zo'n probleem. 'Mario Balotelli is het type voetballer waarmee onze fans zich kunnen identificeren', zegt voorzitter Fikret Orman namens de club. 'Ik denk dat hij kan veranderen met de aandacht en zorg die hij zal krijgen in Turkije. Kortom, wij willen Mario Balotelli en hij wil ons.'

Het predikaat van wonderkind is Balotelli inmiddels allang ontgroeid. Leroy Sané mag dat nog wel dragen. De twintigjarige aanvaller keerde woensdag terug op het trainingsveld van Schalke 04 na zijn EK-deelname met Duitsland. De vraag is voor hoelang. The Telegraph schrijft dat Manchester City vastberaden is tot een akkoord te komen met Die Königsblauen, omdat trainer Pep Guardiola uitermate gecharmeerd is van Sané. Tot dusverre wilde City niet voldoen aan de vraagprijs van Schalke. De Duitsers willen vijftig miljoen, de Engelsen boden 42 miljoen.

De bevestiging dat Per Mertesacker mogelijk vijf maanden aan de kant staat bij Arsenal zorgt in Engeland voor de nodige speculatie over eventuele vervangers. Shkodran Mustafi (Valencia) en Fabian Schär (1899 Hoffenheim) worden genoemd als de meest logische kandidaten. De Spaanse club is bereid de Duitse verdediger voor twintig miljoen euro te verkopen, terwijl de Zwitserse stopper na zijn puike optreden op het EK aan de zijde van Arsenal-aanwinst Granit Xhaka en zijn ervaring in de Bundesliga en de Champions League ook een goed alternatief is.

De komst van André Gomes naar Barcelona betekent slecht nieuws voor Arda Turan. De Turk had vorig seizoen grote moeite te aarden in Camp Nou en wordt steeds vaker in verband gebracht met een vertrek. AS Monaco heeft naar de ex-speler van Atlético Madrid en Galatasaray geïnformeerd, maar wil hem slechts huren.

Lionel Messi en Arda Turan lijken het hier toch naar hun zin te hebben, maar desondanks zou de Turkse middenvelder willen vertrekken bij Barcelona.
Lionel Messi en Arda Turan lijken het hier toch naar hun zin te hebben, maar desondanks zou de Turkse middenvelder willen vertrekken bij Barcelona.

Wesley Hoedt en Stefan de Vrij krijgen er concurrentie bij in Rome. Volgens Il Corriere dello Sport zijn de Brazilianen Rodrigo Caio en Wallace onderweg naar Lazio. Caio is een 22-jarige centrumverdediger, die afkomstig is van São Paulo. Positiegenoot Wallace (21) is afkomstig van SC Braga.

De transfersoap rond Paul Pogba blijft de internationale media beheersen. Manchester United is de favoriet om hem weg te kapen bij Juventus, maar Real Madrid zit op het vinkentouw, blijkt uit uitspraken van trainer Zinedine Zidane. 'Iedereen wil Pogba, hij is een fantastische speler en een club als Real Madrid is altijd op zoek naar zulke spelers. Wat onze kansen zijn? Dat weet ik niet. Maar de transfermarkt is open tot 31 augustus, dus er kan nog veel gebeuren', zei hij tegen AS.

Jesé Rodriguez is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste weken bij Real Madrid. De aanvaller mag vertrekken van Zidane. Volgens Marca zijn er zowel clubs uit Spanje als Engeland geïnteresseerd in de 23-jarige aanvaller. The Sun meldt dat het vanuit de Premier League om Arsenal en Liverpool gaat.

Kevin Diks krijgt bij Fiorentina mogelijk gezelschap van een landgenoot. Il Corriere dello Sport meldt namelijk dat de paarshemden interesse hebben in Stefano Denswil. De 23-jarige verdediger heeft zich sterk ontwikkeld bij Club Brugge, dat hem in januari van 2015 overnam van Ajax. Fiorentina zou drie à vier miljoen euro willen betalen voor de mandekker.

Benfica-dribbelaar Talisca gaat volgens A Bola een zeer opvallende transfer maken. De 22-jarige Braziliaan zou namelijk op weg zijn naar Wolverhampton Wanderers, dat liefst 25 miljoen euro voor hem wil betalen. Voor de goede orde: Wolverhampton eindigde vorig seizoen veertiende in het Championship.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.