Transferdagboek 29/07: Pogba, Payet en Balotelli

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 29/07: Pogba, Payet en Balotelli

De transfersoap rond Paul Pogba leek ten einde, maar zaakwaarnemer Mino Raiola juicht niet te vroeg. 'Journalisten zijn papegaaien. Er is nog geen deal tussen de clubs. Het is een spel tussen de Italiaanse en de Engelse media wie de primeur heeft', aldus Raiola op Twitter. Eerder deze vrijdag spraken diverse media nog de verwachting uit dat Manchester United de komst van Juventus-middenvelder Pogba uiterlijk zaterdag officieel maakt. Juventus ontvangt een recordbedrag van 120 miljoen euro.

France Football denkt ondertussen dat The Mancunians hun pijlen ook hebben gericht op Dimitri Payet, de spelmaker van West Ham United. Een transfer lijkt echter onwaarschijnlijk, omdat José Mourinho eerder deze zomer nog aangaf genoegen te nemen met vier versterkingen voor de A-selectie. De Portugees zag Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovic en Henrikh Mkhitaryan al naar Old Trafford komen. Manchester United heeft volgens het Franse medium concurrentie van Internazionale.

Wie in ieder geval op weg is naar Milaan, is Antonio Candreva. De sterspeler van Lazio loopt in gesprek met Il Messagero al vooruit op zijn transfer naar Inter. 'Ik ben bijna een Inter-speler', zegt de 29-jarige Italiaan, voor wie de Romeinen vermoedelijk zo'n 25 miljoen euro ontvangen.

Nu al het meest bizarre bericht van deze transferzomer: Mario Balotelli wordt in verband gebracht met Ajax. De spits is overbodig bij Liverpool en staat volgens de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio en Sky Sport Italia open voor een verhuizing naar Amsterdam, zodat hij daar zijn loopbaan weer op de rit kan krijgen. Ajax zoekt nog naar een opvolger voor Arek Milik, die op korte termijn zijn transfer naar Napoli afrondt.

Sinds hij Ajax begin 2015 verruilde voor Club Brugge heeft Stefano Denswil flinke stappen gemaakt. De 23-jarige verdediger staat dan ook hoog op de verlanglijst van Fiorentina, maar een eerste bod van de Italianen werd afgewezen. Drie miljoen werd er geboden, meldt Het Nieuwsblad. En dat terwijl AS Monaco begin deze maand nog zeven miljoen euro over had voor Denswil, maar dat bod geweigerd zag worden.

Gabriel Jesus heeft zijn transfer naar Manchester City wel bijna te pakken. 'Mijn familie, mijn vertegenwoordigers en Palmeiras weten waar ik heen wil. De deal is bijna rond', liet de negentienjarige aanvaller van Palmeiras weten. Het toptalent heeft naar verluidt in zijn contract laten opnemen dat hij voor 24 miljoen euro mag vertrekken naar vijf clubs, waaronder City. Vanaf 22 augustus geldt die transfersom voor iedere club.

AZ versterkte zich deze transferperiode al met Fred Friday en Wout Weghorst, maar ook Amr Gamal zou nog in beeld zijn. Althans, dat meldt KingFut. De 24-jarige aanvaller van Al Ahly, waar Martin Jol de trainer is, speelde acht interlands voor Egypte en scoorde daarin drie keer. In dienst van Al Ahly kwam hij sinds zijn debuut op 28 mei 2013 tot 65 officiële wedstrijden, waarin hij 21 keer scoorde.

Dan over naar Edison Flores, die aast op een transfer naar de Eredivisie. De 22-jarige aanvaller van Universitario wordt nadrukkelijk gevolgd door Bayer Leverkusen en Werder Bremen, maar zaakwaarnemer Carlos Gonzales meldt dat de achtvoudig international van Peru per se naar Nederland wil. Ajax, Feyenoord, FC Groningen, PSV en Vitesse worden door plaatselijke media genoemd als mogelijke bestemming.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.