Transferdagboek 25/07: Di María, Benzema en Ceballos

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 25/07: Di María, Benzema en Ceballos

Alles wijst erop dat Ángel Di María speler van Paris Saint-Germain wordt. Franse en Engelse media melden dat Paris Saint-Germain en Manchester United tot een akkoord zijn gekomen over de transfer van de Argentijnse middenvelder. United heeft ingestemd met een transfersom van 62 miljoen euro, wat inhoudt dat het een verlies van dertien miljoen euro maakt op de speler die vorig jaar werd overgenomen van Real Madrid. Di María moet het met PSG nog wel eens worden over een contract, maar op dat gebied worden geen problemen verwacht.

Arsenal werd de afgelopen weken hevig gelinkt aan de komst van Real Madrid-spits Karim Benzema, maar manager Arsène Wenger ziet de komst van een nieuwe frontman niet als prioriteit. Dat zei hij na de 6-0 oefenzege op Olympique Lyon. 'We staan overal voor open, maar we zijn niet wanhopig op zoek. De selectie is kwalitatief en kwantitatief uitstekend in balans', toonde Wenger, die nog wel in verband wordt gebracht met Dani Ceballos (zie onder), zich content.

De strijd om de diensten van Mario Gómez gaat onverminderd door. De Duitse spits is op weg naar de uitgang bij Fiorentina en heeft de clubs voor het uitkiezen. De voormalige Bayern München-doelpuntenmachine werd onder andere in verband gebracht met Liverpool, maar Besiktas lijkt de beste papieren te hebben om de dertigjarige Duitser in te lijven. 'Gómez is in onderhandeling met Besiktas, maar dat is niet de enige club', vertelt Fiorentina-voorzitter Mario Cognini schimmig aan Radio Blu.

Manager Alan Pardew ziet volgens Bild in Adrián Ramos de nieuwe aanvalsleider van zijn Crystal Palace. De vraagprijs zou weleens een struikelblok kunnen vormen, Borussia Dortmund wil naar verluidt zo'n twintig miljoen euro ontvangen voor de Colombiaanse spits. De 29-jarige aanvaller kwam vorige zomer over van Hertha BSC, maar wist bij BVB de verwachtingen niet waar te maken. In 29 optredens kwam de 35-voudige international slechts zesmaal tot scoren.

Tottenham Hotspur wil de middenlinie graag versterken en bovenaan het lijstje van Spurs prijkt een opvallende naam. Volgens L'Equipe moet Jordan Veretout het middenveld van de Londenaren van een impuls voorzien. De 22-jarige Fransman staat op de radar van verschillende Premier League-clubs, meldt de Franse krant. Werkgever Nantes verwacht vijftien miljoen euro te ontvangen voor het jeugdproduct.

Ook Arsenal-manager Arsène Wenger tovert een opvallend transfertarget uit zijn hoge hoed. De Fransman heeft volgens AS Dani Ceballos hoog op zijn verlanglijstje staan. The Gunners zien in de achttienjarige middenvelder van promovendus Real Betis de nieuwe Cesc Fabregas. Juventus zou ook uiterst geïnteresseerd zijn in de diensten van de jonge Spanjaard.

De komst van Ceballos naar Turijn is vooralsnog onzeker, maar De Oude Dame staat volgens het Italiaanse Sky Sport wel op het punt Guilherme Siqueira vast te leggen. De linksback wordt bij Atlético Madrid waarschijnlijk het slachtoffer van de aanstaande terugkeer van Filipe Luís en Juventus wil profiteren van de situatie. De 29-jarige Braziliaanse linksback, die ook over de Italiaanse nationaliteit beschikt, speelde eerder onder meer voor Benfica en Udinese.   

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.