Transferdagboek 01/08: Janmaat, Derdiyok en Blind

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 01/08: Janmaat, Derdiyok en Blind

Een transfer naar Italië lonkt voor Daryl Janmaat. Volgens Italiaanse media heeft AS Roma belangstelling in de back van Newcastle United. De Nederlander zou echter niet de eerste keus zijn van Roma. Dat is namelijk Nacho van Real Madrid. Alleen als een deal met de Spanjaarden onhaalbaar blijkt, wordt Janmaat een concrete optie.

Een vertrek van Daley Blind bij Manchester United is volgens de Nederlandse verdediger allesbehalve aanstaande. Kort na het afscheid van Louis van Gaal op Old Trafford werd in de Engelse media gesproken over een transfer van de ex-Ajacied. 'Die fout werd snel gemaakt, maar er is niets gezegd. Net als mijn ploeggenoten werk ik hard om een plaats in het team te verdienen. In het voetbal heb je weinig zekerheid, maar ik geloof dat als je hard werkt en vertrouwen hebt, dat kansen altijd komen', aldus Blind tegen The Daily Mirror.

Galatasaray heeft op Twitter bevestigd dat onderhandelingen met Kasimpasa over een overstap van Eren Derdiyok gaande zijn. De 28-jarige Zwitser moet de nieuwe spits worden van de Turkse topclub, waar Jan Olde Riekerink als trainer de leiding heeft en Ryan Donk en Wesley Sneijder onder contract staan. De 53-voudig international kwam vorig seizoen in de Turkse competitie tot dertien goals.

Tottenham Hotspur overweegt een bod uit te brengen op Danny Drinkwater, dat schrijft The Sun. De contractonderhandelingen tussen de middenvelder en Leicester City lopen nog niet zoals gewenst en de Londenaren hopen te profiteren. Tottenham heeft zo'n 25 miljoen euro over voor de 26-jarige middenvelder, die het voorbije seizoen niet alleen kampioen werd in de Premier League, maar ook debuteerde in de nationale ploeg van Engeland. De huidige verbintenis van Drinkwater loopt nog twee jaar door.

Waar de toekomst van Southampton-verdediger José Fonte ligt, is nog maar de vraag. Volgens The Sun staat de Portugees in de belangstelling van Everton, dat de mandekker graag wil herenigen met manager Ronald Koeman. Ook Ashley Williams, de defensieve leider van Swansea City, werd de voorbije dagen in verband gebracht met een overstap naar Goodison Park. The Times denkt te weten dat ook het Manchester United van José Mourinho interesse heeft in de 32-jarige EK-winnaar Fonte. De Portugese tacticus zou graag een extra optie hebben voor in het hart van de defensie.

Edinson Cavani keert mogelijk terug op de Italiaanse velden. Bronnen bevestigen tegenover Corriere dello Sport dat officials van Internazionale bij Paris Saint-Germain navraag hebben gedaan naar de beschikbaarheid van de Uruguayaanse aanvaller. De Italiaanse club wil zo'n vijftig miljoen euro op tafel leggen voor de goalgetter, die in de Serie A eerder voor Palermo en Napoli speelde. De komst van Cavani zou de weg vrij maken voor een vertrek van Mauro Icardi, die op de interesse van onder meer Napoli kan rekenen.

Als Chelsea Romelu Lukaku inderdaad terug naar Stamford Bridge wil halen, dan moet het een Brits transferrecord vestigen. The Daily Mirror meldt namelijk dat Everton liefst 89 miljoen euro wil ontvangen voor de Belgische spits. Chelsea gaat momenteel nog niet verder dan 81 miljoen.

Een gerucht in de categorie opmerkelijk: Barcelona zou de komst van André-Pierre Gignac wel zien zitten, meldt El Mundo Deportivo. De sterke spits staat momenteel onder contract bij Tigres, een club uit Mexico. Barcelona wil de Franse international echter terughalen naar Europa. Gignac zou als pinchhitter moeten fungeren in Camp Nou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.