FC Volendam - AZ

AZ heeft zondag het uitduel met FC Volendam gewonnen. De wedstrijd in de Eredivisie eindigde in 0-4. Al vroeg in de wedstrijd kwam AZ op voorsprong, toen Dani de Wit scoorde in de 22ste minuut, op aangeven van Sven Mijnans. Yukinari Sugawara voerde de voorsprong op naar 2-0 na een half uur, met een assist van Kristijan Belic. Vangelis Pavlidis bouwde in de 70ste minuut de voorsprong uit voor AZ. AZ vond het doel nogmaals via Sugawara in de 76ste minuut. Dat betekent dat AZ nu zesde wedstrijden op rij ongeslagen is. Het was de tiende wedstrijd achter elkaar voor FC Volendam dat er niet gewonnen werd. In de laatste vijf wedstrijden heeft FC Volendam twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl AZ vier overwinningen en één gelijkspel heeft. FC Volendam heeft 14 punten en staat op de achttiende plek, terwijl AZ met 49 punten de vierde positie inneemt. In de volgende wedstrijd speelt FC Volendam op zondag 31 maart om 16.45 uur, in een uitwedstrijd, tegen Almere City. AZ speelt zaterdag 30 maart om 21.00 uur thuis tegen Vitesse.