AZ - Excelsior

Excelsior wacht nog steeds op de eerste zege in de Eredivisie. In de ontmoeting met AZ in het AFAS Stadion op zondag werd er voor de zesde keer verloren. AZ won de wedstrijd met 4-0. AZ begon de wedstrijd goed en nam na 13 minuten de leiding via Dani de Wit, met een assist van Riechedly Bazoer. AZ bouwde de voorsprong vroeg in de wedstrijd uit naar 2-0 toen Vangelis Pavlidis scoorde, op aangeven van Yukinari Sugawara, in de 15de minuut. Sven Mijnans bracht in de 25ste minuut de thuisploeg op 3-0. AZ vond het net nogmaals via Mijnans in de 72ste minuut. In de laatste vijf wedstrijden heeft AZ drie overwinningen behaald en twee keer gelijkgespeeld, terwijl Excelsior vijf nederlagen heeft. AZ speelt de volgende wedstrijd uit tegen FC Volendam. De teams staan op zondag 17 maart om 12.15 uur tegenover elkaar. Excelsior neemt het zaterdag 16 maart om 20.00 uur thuis op tegen RKC Waalwijk.