FC Twente - Ajax

De wedstrijd tussen Twente en Ajax in het De Grolsch Veste is alle kanten op gegaan in de Eredivisie. De uitploeg Ajax had tot de rust een voorsprong van 1-0 maar na de pauze heeft Twente een achterstond omgedraaid in een overwinning 3-1. Na een half uur nam Ajax de leiding, toen Dusan Tadic scoorde, met een assist van Brian Brobbey. Direct na de rust bracht Manfred Ugalde Twente langszij. Julio Pleguezuelo maakte 2-1 in de 51ste minuut, met een assist van Václav Cerny. Cerny vergrootte de marge in de 75ste minuut. Cerny voltooide zo de comeback van Twente. Met deze zege heeft Twente nu vier overwinningen achter elkaar geboekt. In de laatste vijf wedstrijden heeft Twente vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Ajax twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft.