Ajax zonder Berghuis in de basis tegen Twente

Reacties

Steven Berghuis start niet in de cruciale uitwedstrijd van Ajax tegen FC Twente. De linkspoot is hersteld na een blessure, maar zit tegen zijn oude club nog op de bank.

Ajax zonder Berghuis in de basis tegen Twente
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
3 - 1
Ajax
Ajax

Trainer John Heitinga kiest voor het duel in Enschede voor een voorhoede met Dusan Tadic, Brian Brobbey en Mohammed Kudus. Steven Bergwijn start ook en zal vermoedelijk opnieuw als nummer 10 gaan spelen, in de rug gesteund door Edson Álvarez en Kenneth Taylor. In die rol speelde Bergwijn vorige week sterk in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De 25-jarige aanvaller opende de score in het duel dat Ajax met 3-1 won.

Door die zege heeft Ajax nog kans om tweede te worden. De Amsterdammers moeten winnen op bezoek bij FC Twente en hopen op een nederlaag van PSV uit tegen AZ. Mocht het team van Heitinga wat moeten forceren, dan kan de coach dus een beroep doen op Berghuis. De Oranje-international miste de laatste drie competitiewedstrijden, maar is nu weer aangesloten, op tijd voor het weerzien met de club waar hij tussen 2009 en 2012 onder contract stond.

Ook achterin zijn er bij Ajax ten opzichte van vorige week geen wijzigingen. Jorrel Hato krijgt links in het centrum opnieuw de voorkeur boven Calvin Bassey. Owen Wijndal start als linksback.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Hato, Wijndal; Álvarez, Bergwijn, Taylor; Kudus, Brobbey, Tadic.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.