Ajax - FC Utrecht

In de Eredivisie heeft Ajax het thuisduel tegen Utrecht zondag gewonnen. In de eerste helft kwamen de bezoekers op een 1-0-voorsprong, waarna Ajax in de tweede helft uitliep naar 3-1. Er werd een vroege voorsprong genomen door Ajax via Steven Bergwijn in de 20ste minuut, op aangeven van Owen Wijndal. Direct na de rust bracht Anastasios Douvikas Utrecht langszij. Brian Brobbey bracht Ajax in de 68ste minuut op voorsprong. De uiteindelijke 3-1 voor Ajax werd in de laatste minuten gemaakt door Davy Klaassen, met een assist van Mika Godts. In de laatste vijf wedstrijden heeft Ajax drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Utrecht drie overwinningen en twee nederlagen heeft. Ajax speelt in de volgende wedstrijd uit tegen Twente in De Grolsch Veste, Utrecht treft FC Emmen in de thuiswedstrijd in Stadion Galgenwaard. Beide wedstrijden worden gespeeld op zondag 28 mei om 14.30 uur.