FC Groningen - Ajax

Ajax heeft drie doelpunten tegen Groningen gemaakt in de uitwedstrijd in de Eredivisie op dinsdag. Het duel eindigde in 2-3. Er werd een vroege voorsprong genomen door Ajax na een doelpunt van Dusan Tadic in de 18de minuut. Florian Krüger bracht in de 38ste minuut Groningen op gelijke hoogte. Brian Brobbey bracht Ajax in de 68ste minuut op voorsprong. Met nog nog negen minuten te spelen voerde Jurriën Timber de score verder op voor Ajax, met een assist van Tadic. Het doelpunt dat de marge verkleinde naar 3-2 voor Groningen werd gemaakt door Laros Duarte, op aangeven van Tomás Suslov. Het resultaat betekent de negende wedstrijd zonder overwinning op rij voor Groningen. In de laatste vijf wedstrijden heeft Groningen één keer gelijkgespeeld en vier keer verloren, terwijl Ajax drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de veertiende nederlaag met één doelpunt verschil van Groningen dit seizoen. Dit was ook de vijfde overwinning van Ajax met één doelpunt verschil. In de volgende wedstrijd, op zondag 21 mei om 14.30 uur, speelt Groningen bij Vitesse. Ajax speelt dan thuis tegen Utrecht in het Johan Cruijff Arena.