Van Ajax naar Jong Ajax: FC Groningen start in KKD tegen beloften

Reacties

Het besef van de degradatie zal ongetwijfeld ingedaald zijn bij FC Groningen voor de start van de eerste speelronde, maar de hekkensluiter van dit Eredivisie-seizoen wordt op 11 augustus nog eens extra met de neus op de feiten gedrukt. De Groningers starten het seizoen van de Keuken Kampioen Divisie met een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax.

Van Ajax naar Jong Ajax: FC Groningen start in KKD tegen beloften
© Pro Shots

Het is net iets meer dan een maand geleden dat Ajax (tweemaal) op bezoek kwam in de Euroborg. Voor die wedstrijd was FC Groningen al officieel gedegradeerd, via drie nederlagen op rij slaagde de club er ook niet in om de laatste plek van de Eredivisie te verlaten.

Het nieuwe seizoen begint voor FC Groningen dus op een vrijdagavond. 11 augustus staan er meteen zes duels op het programma. SC Cambuur en FC Emmen, de andere twee degradanten dit seizoen, staan in de eerste speelronde meteen tegenover elkaar.

De KNVB zal vrijdag het volledige speelschema van de Keuken Kampioen Divisie publiceren. Twee dagen daarvoor wordt de Eredivisie-route naar buiten gebracht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.