Go Ahead Eagles - FC Groningen

Groningen heeft het niet gemakkelijk gehad dit jaar. In de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst neemt het team toch opnieuw genoegen met een enkel punt. Degradatie van de Eredivisie is nu een feit. Het duel is geëindigde in 1-1. Groningen opende de score in de 6de minuut na een doelpunt van Ricardo Pepi, met een assist van Oliver Antman. Willum Willumsson maakte gelijk na een half uur, op aangeven van Bas Kuipers. De teams waren niet in staat om te scoren in de tweede helft, waardoor de wedstrijd eindigde 1-1. Voorgaand aan de zondag uitwedstrijd, had Groningen zeven opeenvolgende nederlagen geleden. Groningen heeft al acht wedstrijden achter elkaar niet gewonnen. In de vijf laatste wedstrijden heeft Go Ahead Eagles twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Groningen één gelijkspel en vier nederlagen heeft. Dit was het tiende gelijkspel van Go Ahead Eagles dit seizoen. Met nog drie speelronden voor de boeg staat Go Ahead Eagles op de elfde plaats op de ranglijst terwijl Groningen de zeventiende plaats bezet. Op zondag 14 mei speelt Go Ahead Eagles om 16.45 uur uit tegen Feyenoord in het Stadion Feijenoord en neemt Groningen het thuis op tegen Ajax om 14.30 uur in het Euroborg.