Berghuis accepteert schikkingsvoorstel en mist eerste duels Ajax

Reacties

Steven Berghuis moet de eerste drie competitieduels van komend seizoen missen. De 31-jarige middenvelder van Ajax is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de KNVB naar aanleiding van het incident na afloop van het verloren competitieduel met FC Twente.

Berghuis accepteert schikkingsvoorstel en mist eerste duels Ajax
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
3 - 1
Ajax
Ajax

Berghuis haalde na afloop van de laatste speelronde van de Eredivisie uit naar een supporter die Ajax-spits Brian Brobbey volgens onbevestigde berichten racistisch zou hebben bejegend. De 45-voudig international erkende later dat hij fout zat met zijn reactie en bood zijn excuses aan.

De aanklager betaald voetbal zag reden om een onderzoek in te stellen naar het incident en deed Berghuis vorige week donderdag een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan een voorwaardelijk. Maandag is de Ajacied daarmee akkoord gegaan.

Dat betekent dat Ajax komend seizoen niet kan beschikken over Berghuis tijdens de eerste drie speelronden van de Eredivisie. De linkspoot liep tegen FC Twente aan tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen en was daardoor al voor één wedstrijd geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer S. Berghuis
Meer over S. Berghuis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.