Ajax mist Brobbey en Berghuis tegen Go Ahead, maar ziet drietal terugkeren

Reacties

Ajax kan bij de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles van donderdagavond nog niet beschikken over Brian Brobbey en Steven Berghuis. Voor het geblesseerde duo komt die wedstrijd nog te vroeg. Trainer John van ’t Schip ziet wel een drietal verdedigers terugkeren in zijn selectie.

Ajax mist Brobbey en Berghuis tegen Go Ahead, maar ziet drietal terugkeren
Ajax
Ajax
1 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Ahmetcan Kaplan heeft zijn schorsing uitgezeten en is weer beschikbaar, terwijl Josip Sutalo is hersteld van zijn blessure. Jakov Medic was ziek, maar is ook weer inzetbaar. Dat betekent dat Van ’t Schip in ieder geval weer wat meer opties heeft in zijn achterhoede. Tijdens het duel met PEC Zwolle van afgelopen zondag (1-3) speelde Ajax met drie middenvelders in de vijfmansdefensie.

Voor Brobbey en Berghuis komt de wedstrijd tegen Go Ahead dus nog te vroeg. Brobbey kampt met een hamstringblessure, maar zijn herstel gaat de goede kant op. ‘Hopelijk kan hij zondag een rol hebben, maar dat ligt aan de komende dagen’, vertelt Van ’t Schip in gesprek met clubkanaal, verwijzend naar De Klassieker tegen Feyenoord.

Berghuis
Berghuis lijkt die wedstrijd in De Kuip niet te gaan halen. De routinier ligt er al sinds half februari uit en traint ook nog niet mee met de groep. ‘Berghuis is wel min of meer afgeschreven voor De Klassieker’, bevestigt Van ’t Schip. Zoals aangekondigd is ook Jordan Henderson er deze week nog niet bij. Hij wordt behandeld in Engeland en sluit na het weekend weer aan.

Zo 7 apr.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.