Slaande beweging dreigt Berghuis start van het nieuwe seizoen te kosten

Reacties

Ajax dreigt Steven Berghuis bij de start van het seizoen te moeten missen. De international kreeg van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één duel voorwaardelijk. Dit nadat hij na de uitwedstrijd tegen FC Twente een slaande beweging naar een persoon maakte.

Slaande beweging dreigt Berghuis start van het nieuwe seizoen te kosten
© Pro Shots

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie liet Berghuis zich na de nederlaag bij zijn oude werkgever gaan. De aanklager constateerde dat de aanvallende middenvelder 'geprovoceerd werd door grove beledigende uitlatingen'. Toch wordt een straf geëist tegen de Ajacied.

Volgens de aanklager is de reactie van Berghuis, die uithaalde naar een persoon, in strijd met de reglementen en gedragscode van de KNVB. Daarnaast zou het betaalde voetbal en de sport in het algemeen in diskrediet zijn gebracht door Berghuis. Ook wordt in de eis meegenomen dat Berghuis een voorbeeldfunctie heeft.

Mocht Berghuis zijn schikkingsvoorstel accepteren, dan mist hij de eerste drie competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen. De linkspoot is namelijk al één duel geschorst, vanwege zijn vijfde gele kaart die hij kreeg in het duel met de Tukkers. Tot maandag 12 juni (12.00 uur) heeft Berghuis de kans om te reageren op het voorstel.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.