Euforie in het Etihad: 'Nu kunnen we zeggen dat we de eersten zijn'

Reacties

Manchester City werd zondag de eerste club ooit die vier keer op rij kampioen van Engeland werd. Na afloop van de overwinning op West Ham United reageerden veel spelers van de landskampioen op die unieke prestatie.

Euforie in het Etihad: 'Nu kunnen we zeggen dat we de eersten zijn'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 1
West Ham United
West Ham United

Phil Foden, met twee doelpunten van groot belang op deze middag, was zich bewust van het historische tintje van deze triomf: 'Nu kunnen we zeggen dat we de eersten zijn, daar heb ik geen woorden voor. Het gaat nooit vervelen, dit wil ik altijd blijven voelen. Hier hebben we het hele jaar voor gewerkt. Nu staan we in de geschiedenisboeken, dit heeft nog nooit een team gedaan', vertelde Foden bij de BBC.

De bevrijdende 3-1 kwam van Rodri, die met zijn goal de landstitel bezegelde. Voor Kevin De Bruyne was dat alweer zijn zesde in dienst van City. 'De zesde is net zo mooi als de eerste, dit is voor mij de meest speciale titel. Ik had door mijn blessure een moeilijk jaar, het was voor mij speciaal om dan op deze manier terug te komen en het team te kunnen helpen. We spelen graag samen, dit is geen team met grote ego's. Het genieten duurt maar voort', aldus KDB bij Sky Sports.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was een pittige titelrace geweest, zagen Bernardo Silva en Kyle Walker in gesprek met Sky Sports. 'De marges zijn zo klein. We zijn twee keer een punt voor Liverpool geëindigd, nu twee punten voor Arsenal. Daar hebben we geluk mee, maar de prestatie is ongelofelijk. Vier op een rij, daar zijn we heel trots op en blij mee', aldus de Portugees.

Walker viel zijn maatje bij: 'We hebben wel gesproken over wat we konden bereiken. We hebben geschiedenis geschreven, maar belangrijker is dat we weer kampioen zijn. Het is een heel moeilijke competitie om te winnen. In Duitsland, Spanje en Italië staat de kampioen een straatlengte voor, complimenten aan Arsenal en Liverpool die ons tot het uiterste hebben gedreven.'

Jack Grealish, ook bij Sky Sports, vertelde dat het voor hem geen topjaar was en bedankte zijn coach Pep Guardiola. 'Ik heb dit seizoen helemaal niet goed gespeeld, al was het beter dan mijn eerste jaar. Ik had meer willen spelen, maar er lopen hier nog een paar aardige spelers rond. Wat ik tegen Pep heb gezegd? Nou, gefeliciteerd. Toen heeft hij mij gefeliciteerd. Hij is een ongelofelijke kerel. Ik heb het dit jaar best moeilijk gehad privé, dat wil ik best zeggen, en hij was er altijd voor me.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.