Berghuis en Ajax komen met reactie na incident bij spelersbus

Reacties

Ajax is zondagavond met een reactie gekomen naar aanleiding van het incident tussen Steven Berghuis en een supporter. Op beelden was te zien hoe Berghuis uithaalde, maar de context kon daaruit niet worden opgemaakt.

Berghuis en Ajax komen met reactie na incident bij spelersbus
© Pro Shots

Te zien is hoe Berghuis hard uithaalt en daarna vanaf een afstandje woorden heeft met een supporter. Twee beveiligers stonden er omheen en begeleidden Berghuis richting de ingang van de bus. 'Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen. Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit delen aan fans die daar om vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax', laat Berghuis weten in een reactie.

Ook Ajax is met een reactie gekomen. 'Steven heeft op een verkeerde manier gereageerd. Hij heeft dat al snel bij John Heitinga kenbaar gemaakt en meteen zijn excuses aangeboden. Bij aankomst in de Arena heeft hij een gesprek gehad met Heitinga, Edwin van der Sar en Sven Mislintat. Zij wilden ook zijn kant van het verhaal horen. De conclusie is dat zijn reactie verkeerd was en dat Ajax die afkeurt. Vanuit de clubleiding heeft de speler een boete opgelegd gekregen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort voor het incident had Ajax de laatste wedstrijd van het seizoen verloren van Twente. Berghuis was hersteld van een blessure en begon op de bank, maar werd in de slotfase wel ingebracht door trainer John Heitinga. Ajax eindigt het seizoen als nummer drie en speelt volgend seizoen in de voorronde van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.