Portugal

Estoril - Marítimo Funchal

In de Primeira Liga heeft Estoril geprobeerd zaterdag de controle te behouden in de thuiswedstrijd tegen Marítimo in het Estádio António Coimbra da Mota. Dat leidde tot een 3-1 winst. Marítimo eindigde de wedstrijd met 10 spelers nadat 1 speler van het team van het veld werd gestuurd. Estoril begon de wedstrijd goed en nam na 15 minuten de leiding na een doelpunt van Alejandro Marqués. Daarna stonden beide teams een tijdje droog. Cláudio Winck Neto maakte in de 68ste minuut gelijk voor Marítimo. Een rode kaart in de 73ste minuut betekende het einde van de wedstrijd voor Renê Ferreira dos Santos van Marítimo. João Carlos Reis Graça bracht Estoril op voorsprong met een assist van Tiago Santos Carvalho, in de 80ste minuut. Met nog zeven minuten op de klok voerde Bamidele Isa Yusuf de score verder op voor Estoril, op aangeven van Tiago Maria Antunes Gouveia. Dit bracht de uiteindelijke score op 3-1. Estoril heeft in de laatste vijf wedstrijden drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Marítimo één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Nu de eindstand bekend is eindigt Estoril op de veertiende plaats en Marítimo op de zestiende plaats. Marítimo zullen hun uiterste best moeten doen in de kwalificaties om zeker te zijn van hun plek in de Primeira Liga.