Portugal

Sporting Portugal - Marítimo Funchal

Het gaat goed met Sporting CP in de Primeira Liga, er werd ook in de wedstrijd tegen Marítimo een zege behaald. De winst van zaterdag in het Estádio José Alvalade betekent de vierde winst op rij voor Sporting. Al vroeg in de wedstrijd kwam het bezoekende team op voorsprong, toen Vitor Costa de Brito scoorde na 10 minuten, met een assist van Félix Alexandre Andrade Sanches Correia. De 1-1 kwam van een eigen doelpunt van Matheus de Mello Costa van Sporting CP in de 85ste minuut. Het beslissende doelpunt voor Sporting CP werd in de laatste minuten gemaakt door Sebastián Coates, op aangeven van Paulinho. Het resultaat betekent de vierde wedstrijd zonder overwinning op rij voor Marítimo. In de laatste vijf wedstrijden heeft Sporting CP vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Marítimo één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de negende overwinning met één doelpunt verschil van Sporting CP dit seizoen. De nederlaag was ook voor Marítimo de dertiende nederlaag met één doelpunt verschil. In de volgende wedstrijd speelt Sporting CP op zondag 21 mei om 21.30 uur, in een thuiswedstrijd, tegen Benfica. Marítimo speelt vrijdag 19 mei om 21.15 uur thuis tegen Vizela.