Duitsland

VfL Bochum - Bayer Leverkusen

Bochum heeft zaterdag in de Bundesliga een goede zaak gedaan door het thuisduel tegen Bayer Leverkusen te winnen met 3-0. De thuisploeg leidde bij rust met 2-0. Bayer Leverkusen eindigde de wedstrijd met 10 spelers nadat 1 speler van het team van het veld werd gestuurd. Na een overtreding in de 8de minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Amine Adli van Bayer Leverkusen al vroeg in de wedstrijd met rood van het veld. De score werd in de 19de minuut geopend door de thuisploeg na een doelpunt van Philipp Förster, op aangeven van Takuma Asano. Asano bracht in de 34ste minuut Bochum op 2-0, met een assist van Kevin Stöger. De thuisploeg vond het net nog een keer, deze keer via Stöger, met een assist van Simon Zoller, in de 86ste minuut. In de laatste vijf wedstrijden heeft Bochum twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Bayer Leverkusen drie keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Mitchel Bakker speelde de hele wedstrijd voor Bayer Leverkusen en kreeg één gele kaart. Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen) speelden de hele wedstrijd. Dit betekent dat Bochum op de veertiende plaats eindigde en Bayer Leverkusen op de zesde aan het einde van het seizoen.